Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Bitcoin’in Nasıl Yükseldiğini Açıkladı, 160 Günü Hatırlattı

Binance CEO’su tarafından yapılan açıklamaya göre borsaya katılan kurumsal yatırımcı sayısında bu yıl yüzde 40 artış yaşandı.

Singapur’daki etkinlikte konuşan Binance CEO’su Richard Teng, “Kurumsal yatırımcıların kriptoya tahsisi buzdağının sadece görünen kısmı. Henüz yeni başlıyor çünkü birçoğu hala durum tespiti yapıyor” dedi.

Teng, bu yıl sadece kurumsal ve şirket yatırımcı kategorisinde yüzde 40’lık bir büyüme gördüklerini belirtirken, özel olarak isim vermekten kaçındı.

Daha fazla kurum Bitcoin pazarına giriyor

Bu yıl ABD’de spot Bitcoin ve Ethereum ETF’lerinin onaylanması, sektördeki yasal belirsizliği azalttı. Teng, bu tür bir netliğin “ana akım kullanıcılar için kesinlik sağlayacağını” belirtti.

Teng ayrıca Bitcoin’in Mart 2024’te 70.000 dolar sınırını geçmesini, “kurumsal yatırımcıların piyasaya girişi” ile ilişkilendirdi. Binance CEO’su, buna örnek olarak BlackRock CEO’su Larry Fink’in Bitcoin’e karşı olan şüpheciliğini bırakıp onu “dijital altın” olarak nitelendirmesini gösterdi.

BTC için fiyat tahmini vermedi

Binance CEO’su, BTC için spesifik bir fiyat tahmini yapmamakla birlikte onun halving’den sonraki 160 günlük süreçte genelde değer kazandığını hatırlattı. Bu yılki halving, Nisan ayında yapıldı.

CoinGecko verilerine göre BTC, günlük bazda yüzde 2,8 değer kazandı ve 62.000 doları geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!