Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Çin’in Dijital Parasını Değerlendirdi

Binance CEO’su Changpeng Zhao, BlockShow Asia 2019 etkinliğinde Çin’in dijital para projesi hakkında konuştu.

Çin’in geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde attığı adımları değerlendiren Changpeng Zhao görünüşe göre Çin’in planını genel olarak mantıklı buluyor.

Çin’in Parası

Changpeng Zhao etkinlik sırasında Çin Merkez Bankası’nın dijital para çalışmaları hakkında konuştu ve Çin’in dijital para projesi hakkındaki kişisel görüşlerini paylaştı.

Çin’in dijital parasının tam anlamıyla “merkezsiz” olmayacağı zaten biliniyor. Changpeng Zhao’ya göreyse Çin’in bu dijital parayı çok sıkı bir şekilde denetlememesi gerekiyor. Çünkü Çin eğer bu parayı kullanan insanları belli ölçekte özgür bırakmazsa o zaman Amerikan Doları’yla mücadele edemez:

Çin Hükümeti resmi para biriminin Dünya genelindeki etkisini güçlendirmek istiyor. Çin Yuanı’nın Amerikan Doları’na rakip olmasını istiyorlar. Ama bunu yapmak için bu dijital parayı biraz daha özgür bırakmaları gerekecek.

Bunun dışında genel olarak dijital para projelerinden bahseden Changpeng Zhao bu projelerin gayet faydalı olduklarını, hatta hiç zararlarının olmadığını düşünüyor:

Bunların varlığı, yokluklarından iyidir. Sabitkoininizin olması, olmamasından iyidir. Libra’nın varlığı, yokluğundan iyidir.

Çin Etkisi

Changpeng Zhao etkinlik sırasında Çin’in Blockchain sektörünü nasıl etkilediğini de anlattı.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping geçtiğimiz haftalarda Blockchain teknolojisini öven açıklamalar yaptı ve Çin’in bu alanda bir an önce yol katetmesi gerektiğini vurguladı. Zhao’ya göre Xi Jinping’in bu açıklamaları, yalnızca Çin’de değil tüm dünyada yankılandı:

Zamanında Blockchain’e bakıp gülen tüm tanıdıklarım şimdi Blockchain’i araştırıyor. Bence bu sektör için çok iyi bir gelişme. Blockchain hakkında bilgi aldıkça Bitcoin’i de öğreniyorsunuz. Tıpkı akıllı kontratlar hakkında bilgi alırken Ethereum hakkında da bilgi almak gibi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment