Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ: 4 yıllık piyasa döngülerinde tarih tekerrür etmeyebilir

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Binance’in kullanıcılara kaldıraçlı işlemler sunması ve piyasadaki mevcut düşüş döngüsü hakkında açıklamalarda bulundu.

CNBC‘nin 8 Haziran tarihli “Squawk Box Asia” programına konuk olan CZ, Binance‘in muhtemelen sorumlu bir ticaret programına sahip tek kripto borsası olduğunu ve kripto para piyasasında yaşanan döngülerin dört yıl sürdüğünü ancak bu sefer tarihin tekerrür etmeyebileceğini söyledi.

CZ, Binance’in müşterilerin özenli bir şekilde ticaret yapmasını nasıl sağladığını şu şekilde anlattı:

Kaldıraçlı ürünleri yalnızca izin verilen yerlerde sunuyoruz, izin verilmiyorsa sunmuyoruz.

Binance‘in, kaldıraçlı işlem yapmak isteyen yatırımcılara uyguladığı mini test sırasında diğer soruların yanı sıra “Para kazanma şansınızın %50’den fazla olduğunu düşünüyor musunuz?” diye sorduğunu ve “Evet” yanıtı veren yatırımcıların ürünü kullanmasına izin vermediğini söyleyen CZ, buna rağmen kaldıraçlı işlem yapan ve paralarını kaybeden yatırımcıların ise Binance tarafından belirli süreler boyunca alım-satım yapmaktan alıkonulduğunu belirtti.

Kriptodaki mevcut düşüş döngüsünün ne kadar süreceği hakkında yöneltilen bir soru üzerine bunu kimsenin bilemeyeceğini söyleyen CZ, tarihsel olarak her döngünün dört yıl sürdüğünü ve 2013,2017 ve 2021‘in güçlü yıllar olduğunu ancak tarihin tekerrür etmeyebileceğini dile getirdi.

Geçmişte böyle olması gelecekte de böyle olacağı anlamına gelmez.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!