Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ Diğer Borsalara Seslendi: 6 İlke Sıraladı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, merkezi borsaların güvenli ve güvenilir kalması için uygulaması gereken 6 ilkesini paylaştı.

Changpeng Zhao 15 Ekim tarihinde Binance’in resmi web sitesi üzerinde yayınladığı gönderide, yakın geçmişte yönetim tarzının arkasındaki ilkelerini yayınladığını ve şimdi de merkezi borsaların yönetiminde kullandığı prensipleri paylaşmaya karar verdiğini belirtti. CEO, şirketlerin şeffaf olması gerektiğini ve müşteri fonlarının güvende tutulması için her türlü önlemin alınması gerektiğinin altını çizdi ve henüz emekleme aşamasında olan bu sektörün birkaç kötü aktör tarafından kirletilmesine izin verilmemesi gerektiğini savundu.

Kullanıcı Fonlarıyla Risk Almaktan Kaçının

CEO, kullanıcıların fonları ile alım satım veya yatırım yapılmaması gerektiğini ayrıca kripto para piyasasındaki genel oynaklığı anlamaları için kullanıcılara proaktif risk uyarıları sağlanması gerektiğini belirtti.

Yerel Tokenları Asla Teminat Olarak Kullanmayın

Changpeng Zhao, yerel tokenların blokchainlerin çalıştırılmasında ayrılmaz bir rol oynadığını ve blockchain için güçlü temeller sağladığını ancak kullanıcıların seçtiği yerel tokenlara güvenebilmesinin önemli olduğunu söyledi. Ayrıca yerel tokenların yaygın bir kullanımı olmasının da önemli olduğunun altını çizdi.

Varlıkların Canlı Kanıtını Paylaşın

Binance’in devam eden şeffaflık taahhüdünün bir parçası olarak önemli sıcak ve soğuk cüzdanlarının ayrıntılarını paylaşmaya başladıklarını belirten CEO, gelecek bir kaç hafta içerisinde toplulukla paylaşılacak Merkle Ağacı fon kanıtının bu alanda önemli bir başlangıç noktası olacağını ifade etti. Ayrıca sektörde benzer hamleler yapan diğer şirketleri tebrik etti ve tüm borsaları bu noktada rezervlerini kanıtlamaya çağırdı.

Güçlü Rezervler Kurun

Olağanüstü durumları karşılamak için yaklaşık 1 milyar dolar değerinde bir kurtarma fonu kurduklarını ifade eden CEO, sektördeki tüm oyuncuların benzer önlemler almayı taahhüt etmesi gerektiğini öne sürdü.

Aşırı Kaldıraçtan Kaçının

Büyümeyi finanse etmek için borçlanmanın akıllıca olmadığını belirten Changpeng Zhao, kriptoda çok fazla oynaklık olduğunu bu nedenle Binance’in sermaye yapısının borçsuz olduğunu bildirdi. Ayrıca sektördeki tüm diğer şirketleri de benzer derecede muhafazakar bir bakış açısı edinmeye çağırdı.

Güvenlik Protokollerini Güçlendirin ve Uygulayın

CEO, sektörün hızla değişen yapısı nedeniyle borsaların ve projelerin güvenlik önlemlerinin kalitesine dair standartların üzerinde anlaşmaya varılabilmesi için bir koalisyon kurulması gerektiğini öne sürdü. Ayrıca yeterli ve uygun kuluçka programlarına, çalınan fonların takibi için kolluk kuvvetleri ile güçlü bir ortaklığa ve on-chain analiz çalışmalarına yatırım yapmanın oldukça önemli olduğunu belirtti. Changpeng Zhao’nun bir diğer dikkat çektiği nokta ise KYC (müşterini tanı) ve AML (Kara para ile mücadele) protokolleri oldu.

CEO, tüm merkezi borsalara bu ilkeye katılmak konusunda bir çağrı yayınlarken “Bizim, zorla kazandığı paraları bize yatıran yatırımcılarınıza karşı bir sorumluluğumuz var.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!