Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ Konuştu: Blockchain, Yapay Zeka ve Dubai Lisansına Değindi

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), kripto para sektöründen katılımcıların merak edilen sorularını yanıtladı.

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao bugün katıldığı bir AMA yayınında merak edilen soruları yanıtladı. CZ, yapay zekadan blokzinciri teknolojisine kadar merak edilen bir çok konu başlığına değinirken bu teknolojiye ve kripto para sektörünün geleceğine olan inancını yineledi.

Dubai’den aldıkları kripto para hizmet lisansı hakkında konuşan CEO, bunun büyük bir başarı olduğunu şu cümlelerle ifade etti:

Dubai’den lisans almak açıkçası zor bir süreçti. Muhtemelen dünya genelindeki ülkelere kıyasla en zoruydu. Ama Dubai regülatörleri çok sorumlu ve bize sürecin işleyişi konusunda çok yardımcı oldular. Bu uzun ve zorlu süreci başarılı bir şekilde tamamladık.

Konuşmasında blokzinciri teknolojisi ile yapay zeka teknolojisi kıyaslayan CZ, her iki teknolojinin de insan ırkı üzerinde ciddi etkiler yaratacağını öne sürdü:

Dünyaya en büyük etkisi olacak teknolojilerden birisi de blokzinciri teknolojisi. Bence yapay zeka da büyük bir etki yaratacak ama blokzinciri ve yapay zeka toplumun farkı kesimlerine etki edecekler.

CEO, Launchpad projelerini yapmaya her şart altında devam edeceklerini belirtirken bu işin çıkış noktası olan ICO’lara da değindi. 2017 boğa sezonunda büyük ilgi gören ICO’ların dolandırıcıların suiistimal etmesiyle imajlarında hasar aldıklarını belirtirken Binance’in IEO Launchpadlerinin bu sektör için önemini vurguladı:

ICO’lar şu anda para toplayıp bir projeyi hayata geçirmenin en hızlı yollarından biri. Fakat birçok kötü niyetli insan ICO’lar sayesinde topladıkları paraları suiistimal ediyor. Bu da ICO’ların adını karalıyor. Yine de unutmamak lazım ki Binance dahil birçok proje ICO’lar sayesinde hayata geçebildi ve bu piyasa için önemli noktalara geldiler. Biz de ICO’ların adı köyüte çıkınca 2019 yılında IEO denilen Launchpad projelerini hayata sürdük. Ve hangi sezonda olursak olalım bu projelerin piyasayla buluşmasına yardımcı olacağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!