Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ’e ABD’den Celp: Mahkemeye Çağrıldı!

ABD bölge mahkemesi, SEC’nin Binance’e dava açmasından yalnızca iki gün sonra borsa CEO’su Changpeng Zhao’ya (CZ) mahkeme celbi gönderdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Binance’e dava açılmasının ardından Binance CEO’su CZ, Binance ve iştirakleri ile Columbia mahkemesinden bir celp aldı. Celp henüz “resmi olarak” teslim edilmedi.

Mahkemenin 7 Haziran tarihli celbine göre CEO CZ, Binance ve iştirakleri ile beraber davaya konu oldu. Binance’e açılan davada iki gün sonra çıkarılan mahkeme celbi, CZ’nin Malta’da bulunan bir ikametgahına gönderildi.

CZ’nin mevcut durumda davaya katılmasına gerek olmadığı söylense de celp resmi olarak “teslim edildi” statüsüne girdikten sonra 21 gün içinde cevaplaması gerekeceği belirtildi. Aksi takdirde dava konusunda CZ aleyhine karar verileceğinin altı çizildi.

CZ 7 Haziran tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı bir gönderide, bu durumun SEC sürecinin bir parçası olduğunu ve şahsen orada görünmek zorunda kalmayacağını dile getirdi. CEO, haberin FUD’e dönüştürülmemesi gerektiğini ifade etti.

Davaya dair çıkan haberin FUD olmadığını ve doğru olduğunu belirten CEO mevcut süreç hakkında sosyal medyada ve diğer platformlarda çokça FUD’a yönelik haber bulunduğuna da dikkat çekti.

Öte yandan celp adresinin Malta olarak işaretlenmiş olması dikkatleri çekti. CEO’nun Dubai’de kaldığı bilinirken Malta da borsanın ülke içerisinde herhangi bir lisansı bulunmamasına rağmen borsa için önemli yerlerden biri olarak biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!