Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Halka Arz Planımız Yok Dedi, ABD’yi Eleştirdi!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Richard Teng, açıklamalarıyla gündeme geldi.

Binance CEO’su Richard Teng, kripto para borsasının şu an halka arz (IPO) düşünmediğini ve güçlü finansal yapısıyla fon toplama ihtiyacının olmadığını belirtti. Teng, Binance’in kurucusu Changpeng “CZ” Zhao’nun ABD hükümeti ile yapılan milyarlarca dolarlık bir anlaşma sonucunda CEO’luktan ayrıldığını ve şu anda dört aylık hapis cezasını çektiğini aktardı.

CZ’nin artık şirketin günlük operasyonlarında yer almadığını, ancak Binance’in kurucu ortağı ve CZ’nin partneri Yi He’nin hala yönetim ekibinde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Teng, “Bu noktada asıl odaklandığımız şey ABD dışındaki pazarlardır. İşimiz ABD dışında. Bu yüzden ABD’de olup bitenleri heyecanla izliyoruz, ancak bunun bizim işimizle hiçbir ilgisi yok ” dedi.

Hedeflerimiz daha regüle ve şeffaf olmak

Teng, CEO olarak göreve geldiğinden bu yana Binance’i kurucu odaklı bir yapıdan çıkarıp bir yönetim kurulu tarafından yönetilen bir organizasyona dönüştürmeye odaklandığını ifade etti.

Şirketin geçmişteki hatalarını kabul ettiğini ve bu hatalar nedeniyle ağır bedeller ödediğini belirten Teng, Binance’in daha şeffaf ve regüle edilmiş bir işletme olarak gelecekte sürdürülebilir bir platform inşa etme hedefinde olduğunu vurguladı. Ayrıca, Binance’in ABD dışında genişlemeye odaklandığını ve ABD’deki regülasyonların borsa için öncelikli olmadığını ekledi.

Teng, Binance’in global regülatörlerle olan ilişkilerini geliştirmek ve şirketi geleceğe daha sağlam bir şekilde taşımak için yoğun çaba sarf ettiklerini, bu süreçte birçok ülke ile anlaşmalara vardıklarını belirtti. Binance’in küresel regülatörlerle iş birliği yaparak sektörde lider konumunu korumayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!