Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Türk Lirası Hakkında Konuştu

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, Sermaye Piyasaları Kongresi’ne katılmak için Türkiye’ye geldi.

Binance geçtiğimiz günlerde Papara ile birlikte çalışmaya başladı ve böylece Türk Lirası’nı desteklemiş oldu. Zhao etkinlik sırasında Binance’in Türk Lirası desteğinden ve şirketin genel olarak Türkiye’deki projelerinden bahsetti.

CZ Konuştu

Binance CEO’su Changpeng Zhao Sermaye Piyasaları Kongresi’nin açılış konuşmasında Türk Lirası ile ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Konuşması sırasında Türkiye’nin kripto para sektörü için ne kadar önemli olduğundan bahseden Changpeng Zhao, Türkiye’de kripto paralara yoğun bir talep olduğunu da ifade etti. Zhao’nun konu hakkındaki yorumları şu şekilde:

Türkiye kripto paraya karşı hızla artan bir ilginin ve en yüksek taleplerden birinin görüldüğü çok hareketli bir ülke.Türkiye geçtiğimiz yılda ülkenin ekonomik belirsizliklerle karşı karşıya kalmasının ardından hızla kripto paraları benimsedi. Bu da küresel ekonomik piyasalarla korelasyon gösteriyor fakat Türkiye’deki oran komşusu olduğu Avrupa ülkelerinin iki katı.

Changpeng Zhao’nun bu açıklamalarının üstüne Papara Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Karslı da konuyla ilgili bazı açıklamalar yaptı. Ahmed Karslı, Türkiye’de kripto paralara duyulan bu yoğun ilginin aslında ülkenin “genç ve dinamik nüfusunu yansıttığını” söyledi ve şunları ekledi:

Türkiye’deki etkileyici kripto para ve blockchain benimsenme oranı ülkenin genç ve dinamik nüfusunu yansıtıyor. Papara olarak Türk kripto para topluluğuna 2017’den beri hizmet veriyoruz ve bunu Binance’te Türk Lirası cüzdanlarının kullanımına imkan tanıyarak devam ettirmekten gurur duyuyoruz.

TL Desteği Geldi

Binance kullanıcıları artık belli bir KYC (müşterini-tanı) sürecini tamamladıktan sonra Papara aracılığıyla hesaplarına doğrudan Türk Lirası gönderebilecekler.

Kullanıcılar Papara hesaplarına toplamda 16 farklı bankadan hiçbir bedel ödemeden havale gönderebilecekler. Papara hesabından Binance hesabına para gönderirken ise yüzde 1 oranında komisyon kesilecek ve Binance’e işlem başına en fazla 100 Türk Lirası gönderilebilecek.

Binance kullanıcıları bakiyelerindeki Türk Lirası’nı kullanarak BTC, ETH, XRP, BNB ve BUSD gibi kripto paraları satın alabilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment