Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Uyarıyor: LinkendIn Dolandırıcılarına Dikkat Edin

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), sosyal kariyer platformu LinkedIn’de faaliyet gösteren kripto para dolandırıcılarına karşı yatırımcıları uyardı.

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ) 14 Ağustos tarihinde, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’in, Instagram’da onu taklit eden 5000’den fazla hesap olduğunu ve insanların bu hesaplara karşı dikkatli olması gerektiğini ifade ettiği paylaşımını alıntılayarak LinkedIn’de Binance çalışanı olduğunu iddia eden birçok sahte hesap olduğunu ve yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Ünlü CEO LinkedIn’de Binance çalışanı olduğunu iddia eden ortalama 7000 hesap bulunduğunu ancak bunların yalnızca yaklaşık 50 tanesinin gerçek olduğunu ifade etti. CZ dolandırıcıların, insanlara mesaj atarak onlara Binance’in listeleme ekibinde çalıştığını söyleyerek yatırımcıları manipüle ettiğini belirtti.

Changpeng, bu tip dolandırıcılık girişimlerinin engellenmesi için LinkedIn’de şirketlerin çalışanlarını onaylayabileceği bir sistemin işe yarabileceğini ifade etti. Sosyal medyada birçok kullanıcı bu düşünceye destek verirken bazıları ise artık tüm platformlarda KYC protokolleri uygulanması gerektiğini savundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!