Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Zhao Changpeng: Warren Buffett Kripto Paralardan Anlamıyor

Binance CEO’su Zhao ChangpengWarren Buffett’ın kripto paralardan anlamadığını ve ”büyük bir hata” yaptığını söyledi.

Bloomberg TV’ye konuşan Hong Konglu CEO, Buffett’ın kripto paralar ile ilgili bu hafta içinde yaptığı açıklamalara ithafen konuştu. Buffett, bu hafta içi yaptığı açıklamalarda, tüm bu kripto para işlerinin ”kötü bir son ile noktalanacağını” belirtirken, buna cevaben konuşan Binance CEO’su, şunları söyledi:

”Bence Buffett, geleneksel borsacılık işlerinde gerçek bir uzman ve bu konuda engin bilgileri var. Ancak, kripto paralar hakkında Buffett’ın en ufak mantıklı bir fikri olduğunu düşünmüyorum. Bence durum bu. Diğer alanlardaki bilgi birikimine diyecek hiçbir sözüm yok ancak bana kalırsa kripto para piyasası hakkındaki fikirleri hakkında ciddi şekilde yanılıyor.”

Bitcoin’in başını çektiği Blockchain teknolojisine en ciddi muhalefet yapan isimlerin başında gelen ünlü yatırımcı ve iş adamı, aynı zamanda kendisinin sahip olduğu şirketlerin kripto para piyasasında gelecekte hiçbir şekilde yer almayacağını da söylemişti.

Buffett’ın bu denli yaptığı eleştriler, diğer büyük yatırımcılar ile de ters düşüyor. Öyle ki, Bitcoin muhalifi isimlerden biri olarak bilinen JPMorgan CEO’su Jamie Damon da, Bitcoin ile alakalı geçen yıl yaptığı yorumlardan pişmanlık duyduğunu belirtmişti.

Buffett: Hiçbir Şey Bilmiyorum

İronik bir şekilde, Buffett, CNBC’deki açıklamalarına şöyle devam etmişti: ”Bir şeyler bildiğim konular hakkında tahminlerde bulunup pozisyon alarak geçmişte başımı çokça belaya soktum. O sebeple kısa ya da uzun vadede hiçbir fikrimin olmadığı bir konu hakkında ciddi yatırımlar yapmak çok da mantıklı değil.”

Zhao‘nun önderliğinde 5 ay önce kurulan Binance ise kısa süre içinde birçok kullanıcıyı kendi portföyüne katmayı başarırken, yakın dönemde üye alımına teknik altyapıyı gerekçe göstererek kısıtlamalar getirmişti.

Bu denli büyük bir kullancıı katılımını ilk aşamada ummadıklarını da itiraf eden Zhao’nun borsası Binance, bu kararı hali hazırdaki kullanıcılarının herhangi bir sorun yaşamamaları için yürürlüğe koymak zorunda kaldıklarını da belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment