Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Bitcoin Düşüşü Yaşatan İddiaya Dair Açıklamalar: Photoshop!

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), hakkında ortaya atılan kırmızı bülten iddiaları Bitcoin (BTC) ve Binance Coin (BNB) fiyatında kısa süreli bir düşüşü tetiklemesinin ardından söylentileri yalanladı.

Kripto para sektörü ve özellikle son zamanlarda Binance, FUD haberlerle boğuşmaya devam ediyor. Son olarak 0xab42 adlı bir Twitter kullanıcısı paylaştığı gönderisinde, CZ’nin Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığını iddia etti. Piyasada çok hızlı şekilde yayılan ve bazı kripto para fenomenleri tarafından tekrardan servis edilen bu paylaşım, Bitcoin ve BNB fiyatında ani bir düşüşe sebep oldu.

Kripto para topluluğunda Cobie olarak tanınan bir başka anonim hesap, şifreli bir mesaj paylaştı. Mesajın detaylarında, Interpol’ün CZ’yi kırmızı bültenle aradığı yazıyordu. Cobie daha sonra yaptığı açıklamasında, bu şifreli mesajın anahtarına sahip olan bir tanıdığının “piyasayı çalkalamak” için söz konusu mesajı sızdırdığını öne sürdü ve işin içinden bu şekilde sıyrıldı:

Görünüşe göre söylentiyi tartıştığım biri (bir avuç olası kişi) benim zararıma heyecan yaratmak için şifreyi sızdırmış, söylenti bağlamını ortadan kaldırmış vs. Her neyse, ben açıklamadığım sürece asla okunabilir olmaması gerekiyordu, bunun için üzgünüm. Güvenebileceğim kişilerin listesini bir kez daha daraltacağım.

Tüm söylentilerin ardından harekete geçen CZ, çok geçmeden bu gönderilerin photoshop olduğunu söyledi. CZ’nin açıklamalarının ardından kısa bir süre sonra 0xab42‘ye ait paylaşım silindi. CZ, bu son FUD girişimini sektördeki başka borsalar tarafından desteklenen kasıtlı bir saldırı olarak tanımladı:

En son FUD, yalnızca kripto haber kaynakları tarafından yayıldı ve muhtemelen başka bir borsa tarafından sponsorlandı. Böyle girişimler hem tüm sektöre hem de kendilerine zarar verir. Bize saldıran yeterince dış güç var. Sektörümüzün bu noktada birleşmesi gerekiyor.

Konu hakkında açıklamalarını sosyal medya üzerinden sürdüren CZ, bu sektörde yatırımı olan insanları da uyardı. Benzer FUD haberlerinin sürekli olarak piyasaya sürüldüğünü hatırlatan CZ, bu haberlerle birlikte satış yapanların asla zengin olamayacağını vurguladı:

FUD veya photoshoplu görüntülerin ardından panik satış yaparsanız, muhtemelen zengin olmayacaksınız.

Bir Binance sözcüsü de CZ’yi doğrular açıklamalarda bulundu ve ortalıkta dolanan bu haberlerin aslı olmadığını vurguladı.

CoinGecko verilerine göre FUD haberlerinin yayılmasıyla birlikte Bitcoin %2,77 düşerek 28.150 dolardan 27.370 dolara kadar geriledi. BNB ise aynı saatlerde %3,7 değer kaybı yaşayarak 311 dolar seviyesinden 300 dolara kadar geri çekildi.  Bitcoin yazım esnasında 28.151 dolardan, BNB ise 311 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!