Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Bitcoin Halving Yorumu: “Garantisi Yok”

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’nin CEO’su Richard Teng, bu yılki Bitcoin halving’inin “eşsiz” olduğunu düşünüyor.

Binance CEO’su, “Bu yılki halving, Bitcoin ve genel olarak kripto ekosistemi için diğer bazı olumlu gelişmelerin arasına denk gelmesi bakımından eşsiz.” yorumunu yaptı.

Bitcoin’de her dört yılda bir gerçekleşen halving, dolaşıma giren yeni BTC miktarını yarı yarıya düşürüyor. Teng, Bitcoin fiyatının geçmişteki halvinglerden sonraki ilk altı ay içerisinde yükseldiğine dikkat çekti.

Teng, “Kurumların ilgisini çeken ETF adımının yanında günümüzde kripto alanındaki bir diğer büyük gelişme, Ordinals protokolünden ve Bitcoin inscriptionlarından kaynaklanan ve Bitcoin ağındaki Layer 2 ve DeFi hareketliliğinde görülen patlamadır.” dedi.

Binance CEO’su, kripto para piyasalarının daha da yukarıya çıkmasının çeşitli faktörlere dayalı olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

“Yukarıda sayılanlar BTC ve genel olarak kripto piyasası için iyimser bir tablo çizse de başta kripto alanına yeni dahil olanlar olmak üzere yatırımcıların beklentilerini kontrol altında tutması çok önemli. Halving’den sonra ani fiyat değişimlerinin olacağının garantisi yok ve (halving’in) esas önemi, kendisini değer, likidite, benimsenme ve kriptonun bir varlık sınıfı olarak bakım görmesi bakımından daha uzun trendlerde açığa çıkaracak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!