Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan VPN Önerisi

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance, geçtiğimiz günlerde beklenen merkeziyetsiz kripto para borsası Binance DEX’in bazı bölgelerin erişimini engelleyeceğini açıklamış ve büyük bir tepki yaratmıştı.

Birçok kişi gerçek anlamda merkeziyetsiz kripto para borsalarının hiçbir şekilde kullanıcı veya bölge engelleyemeyeceğini dile getirse de, CZ 1 Temmuz tarihinden itibaren 29 ülkeden DEX’e erişim sağlanamayacağını, bunun IP değiştirmeyi sağlayan VPN kullanarak aşılabileceğini vurguladı.

Binance’nin merkeziyetsiz borsasına erişimi olmayacak ülkeler ise sırasıyla ABD, Arnavutluk, Beyaz Rusya, Burma, Bosna Hersek, Orta Afrika Cumhuriyeti, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kuzey Kore, Fildişi Sahili, Kırım Özerk Cumhuriyeti, Hırvatistan, Küba, İran, Irak, Kosova, Liberya, Libya, Makedonya, Moldova, Sırbistan, Somali, Sudan, Güney Sudan, SuriyeVenezuela, Yemen veya Zimbabve şeklinde açıklandı.

Kullanıcıların faydalanabileceği bir diğer yöntem ise direkt olarak Binance.org sitesi üzerinden değil de, başka cüzdanlar üzerinden DEX’e erişim sağlamak olabilir.

Zaten çok fazla eleştirinin hedefinde kalan Binance DEX, bu engel skandalı sonrası iyice kripto para topluluğunun hedef tahtası haline geldi. Binance’nin söz konusu borsayı sadece BNB’nin fiyatını arttırmak için geliştirdiği konuşulmaktaydı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment