Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sunu Bitcoin İle Tanıştıran İlk İsim, BTCC CEO’su Bobby Lee Olmuş!

CoinMarketCap verilerine göre ticari hacim konusunda dünyanın en büyük kripto para borsası olarak gösterilen Binance‘in CEO’su Changpeng Zhao veya CZ, yakın zamanda yaptığı bir açıklamasında kendisine Bitcoin ile Blockchain’i ilk tanıştıran ismin BTCC CEO’su ve BTC Foundation kurul üyesi Bobby Lee olduğunu açıkladı.

CZ al sat yapma konusunda asla iyi olmadığını ancak al sat yapmayı sağlayan araçları tasarlamada ciddi anlamda iyi olduğunu vurguladı. CZ kendisini ”kung-fu ustalarının kullanması için kılıç yapan bir demirci” olarak tanımlıyor.

Bobby Lee ve o zamanlar BTCChina içerisindeki kurumsal yatırımcılardan birisi olan Ron Cao tarafından Bitcoin tanıtımı yapılan CZ, Bitcoin fikrine tamı tamına ısınamadığını ifade etti. CEO daha sonra 2013 yılında Vegas‘ta katıldığı bir konferansta fikrinin değiştiğini ve tam olarak o andan sonra tamamen sektöre giriş yapma kararı aldığını açıkladı. Söz konusu konferans Buterin‘in de Ethereum için çok önemli bir konuşma yaptığı konferansın ta kendisi. Bunun yanı sıra aynı etkinlikte Charlie Lee, Matt Roszak ve Brock Pierce gibi isimler de yer almıştı.

Konferansta bulunan 100 kişilik küçük topluluktan etkilenen CZ, Bitcoin, blockchain teknolojisi ve kripto para birimlerinin bir geleceği olduğundan emin olduktan sonra topluluğun üyesi olmak istedi.

”90’lı yıllarda interneti keşfetmek gibi bir şeydi.”

Daha önce geliştirici olarak tecrübesi bulunduğunu söyleyen CZ, şifrelemenin, özel anahtarların ve kripto para birimleri ile ilgili çoğu teknolojinin kendisine yabancı gelmediğini de belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment