Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su: Çin Yerli Kripto Para Sektörünü Temizlemeye Başladı

Çin’in teknoloji başkenti olarak gösterilen Shenzhen’deki yetkililer bundan çok kısa bir süre önce yerel kripto para şirketlerini incelemeye başladılar.

Koin Bülteni’nde de paylaştığımız yazıda Shenzhen’deki yetkililerin yasa dışı faaliyetleri ortadan kaldırmak için harekete geçtiğini ve bölgedeki şirketleri önceden uyardığını belirttik.

Tespit Edilenler

Shenzhen’deki yetkililer bölgedeki kripto para sektörünü temizleyebilmek için harekete geçtiler. Sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre yetkililer şimdiden büyük ilerleme katetmeyi başardılar.

Dovey Wan tarafından aktarılan bilgilere göre Shenzhen’deki yetkililer kısa süre içerisinde yasa dışı bir şekilde faaliyet gösteren 39 farklı kripto para şirketini tespit ettiler. Bu şirketlerin isimleri ise henüz açıklanmış değil.

Dovey Wan’in açıklamalarına göre Çin’de yaşanan bu olaylardan ilk olarak kripto para borsalarının etkilenmesi bekleniyor.

Binance CEO’sundan Yorum

Sektörün en büyük haber sitelerinden The Block bundan birkaç saat önce bir haber yayınladı ve Binance’in Çin’deki ofisinin basıldığını öne sürdü.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, The Block tarafından öne sürülen bu iddialara bizzat yanıt vererek bu iddiaların asılsız olduklarını vurguladı. The Block ekibi ise iddiaların doğru olduğunu savunuyor.

Changpeng Zhao, Dovey Wan tarafından paylaşılan gönderilere de yanıt verdi ve Çin’in “sektörü dolandırıcılardan ve sahtekarlardan temizlemeye” başladığını söyledi. Görünüşe göre Changpeng Zhao bu gelişmelerin genel olarak olumlu olduğu görüşünde.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment