Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Changpeng Zhao: Binance’in Çin Pazarına Girmesi Çok Zor

Binance CEO’su Changpeng Zhao kısa süre önce katıldığı bir etkinlikte yeni açıklamalarda bulundu.

Röportajı sırasında Binance’in geleceğinden bahseden Zhao ayrıca Çin’in son zamanlarda izlediği politikaları da değerlendirdi.

Binance ve Çin

Changpeng Zhao, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Blockchain hakkında yaptığı açıklamalardan sonra yerel ticaret hacminde net bir artış görüldüğünü ve Çin’in bu hamlesinin kripto para sektörünü genel olarak olumlu yönde etkilediğini düşünüyor.

Zhao Çin’in şu anda oldukça merkezi bir şekilde yönetildiğinin ve bunun zaman zaman sorunlara yol açabileceğinin farkında. Ancak kendisi Çin’in yine de Blockchain alanında yaşanabilecek yeniliklere açık ve hazır olduğunu düşünüyor.

Röportajı sırasında Binance’in gelecekte Çin pazarıyla ilgili bir planı olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Zhao, şu aşamada Çin pazarına giriş yapmanın çok zor olduğunu vurguladı. Zhao’ya göre ülkede zaten uzun süredir hizmet veren kripto para borsaları ve katı regülasyonlar, rekabet ortamını ciddi anlamda kızıştırıyor.

Çin ve ABD

Changpeng Zhao etkinlikte Çin’in dijital para projesi hakkında da bazı açıklamalar yaptı.

Bazı kripto para yorumcuları Çin’in bu dijital parayı insanları gözetlemek için kullanacağını ve bunun son derece merkezi bir proje olacağını söylüyorlar. Zhao bunların kısmen doğru olduğunu kabul ediyor. Ancak yine de Çin’in kendi dijital parasını çıkarıyor olmasının, hiç çıkarmamasından daha iyi olduğunu düşünüyor.

Çin’in bu dijital parayı ABD’yle rekabet edebilmek için kullanacağını söyleyen Zhao bu dijital para projesinin Amerikan Doları’na doğrudan rakip olabileceğini belirtiyor. Zhao böyle bir dijital para projesinin yalnızca Çin için değil pek çok vatandaş için de faydalı olabileceğine inanıyor.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment