Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Coin Bir Menkul Kıymet mi?

Binance kendi tokenı olan Binance Coin’in bir menkul kıymet mı yoksa bir utility token (kullanım tokenı) mı olduğunu belirlemeye çalışıyor.

Binance Coin’in menkul kıymet sınıfına girmesini istemeyen şirket, bunun için özel bir blog gönderisi yayınladı ve Binance Coin’in kullanım alanlarını değerlendirdi.

Menkul Kıymet Tartışması

Binance’in amacı ABD’nin Binance Coin’i menkul kıymet sınıfına sokmamasını sağlamak. Ancak Binance’in bunu başarmak için çok çalışması gerekecek.

EToro analistlerinden Mati Greenspan geçtiğimiz yıl Binance Coin ile ilgili özel bir yazı yayınlamış ve BNB’nin belli başlı kullanım alanları olsa da hala bir menkul kıymet olduğunu vurgulamıştı. Çünkü Greenspan’e göre BNB’nin performansı, doğrudan Binance’in performansına bağlı durumda.

SIMETRI araştırmacıları da Binance Coin’in menkul kıymet olarak değerlendirilebileceğini düşünüyorlar çünkü:

(Binance ile BNB arasındaki ilişki), Binance Coin’in ABD’de menkul kıymet olarak tanımlanmasına yol açabilir. Çünkü BNB kullanıcıları doğrudan Binance’in hareketleri üstünden para kazanabiliyorlar.

Tüm bunlar BNB’nin menkul kıymet olarak değerlendirilmesine yol açabilir. Ancak ABD’deki Sermaye Piyasası Kurulu (SEC), Binance’e biraz daha anlayışlı davranabilir.

SEC 25 Temmuz 2017 tarihinde DAO raporunu yayınlamış ve ülke genelindeki kripto para satışlarıyla ilgili önemli maddeler hazırlamıştı. SEC, DAO raporu yayınlandıktan sonra düzenlenen ICO’lara katı cezalar kesiyor ancak rapordan önce düzenlenen ICO’lara daha anlayışlı davranıyor.

Binance, Binance Coin’in ICO’sunu düzenlediği sıralarda DAO raporu henüz yayınlanmamıştı.

BNB’nin Kullanım Alanları

Binance tarafından yayınlanan rapora göre Binance Coin günümüzde 120 farklı kullanım alanına sahip sayılabilir.

Binance Coin günümüzde spot ticaretinde, vadeli işlem ve marjin ticaretinde, türev piyasalarında ve daha birçok farklı alanda kullanılabiliyor.

Kaynak: Binance Blog

Binance tarafından paylaşılan bilgilere göre BNB’nin kullanım alanlarından birkaçı şu şekilde:

  • Mağazalarda BNB: İnsanlar TravelbyBit veya Pundi X gibi platformlar aracılığıyla aldıkları ürünlerin veya hizmetlerin ücretini Binance Coin ile ödeyebiliyorlar
  • BNB ile seyahat: TravelbyBit ve Trip.io gibi seyahat platformlarındaki uçak ve otel ücretleri BNB ile ödenebiliyor
  • Dijital hediyelerde BNB: İnsanlar Gifto gibi platformlardan BNB ile dijital hediyeler alabiliyorlar
  • Serbest çalışan ücretleri: İnsanlar Gifto gibi platformlar aracılığıyla serbest çalışanların ücretlerini BNB ile ödeyebiliyorlar
  • Mal mülk alımında BNB: İnsanlar Propy gibi platformlar aracılığıyla BNB ile mülk sahibi olabiliyorlar
  • Telefonlarda BNB: İnsanlar Samsung ve HTC gibi markaların bazı telefonlarında BNB saklayabiliyorlar.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment