Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Destekli Altcoin’de Riskleri Minimuma İndirmek İçin Bunlara Dikkat!

Son haftaların popüler altcoin projelerinden Ethena’nın stablecoin’i USDe’nin güvenli şekilde çalışabilmesi için Ethena’nın rezerv fonunun korunması gerekiyor.

Blockchain analiz şirketi CryptoQuant, Ethena tarafından ihraç edilen ve ABD doları ile 1:1 değerde olmasına karşın ABD doları rezerviyle desteklenmeyen USDe ile ilgili bir inceleme yaptı.

Ethena, USDe’nin değerini bunun yerine spot kripto para piyasalarında maruz kaldığı riski sürekli vadeli işlem piyasalarında hedgeleyerek koruyor. Bu strateji, USDe sahiplerine getiri fırsatı sunarken beraberinde fonlama riski gibi riskler de getiriyor.

Ethena’nın kendi tokenı olan ENA, piyasaya Binance’nin 50. Launchpool projesi olarak bu ayın başında giriş yaptı.

CryptoQuant’ın analizine göre bu risklerin önüne geçilebilmesi için Ethena’nın rezerv fonunun özellikle sürekli vadeli işlem piyasalarındaki fonlama oranlarının aşırı derecede negatif seviyelere düştüğü dönemlerde oluşacak fonlama ihtiyacını karşılayabilmesi için USDe’nin piyasa değeriyle birlikte büyümesi gerekiyor.

Analistlerin dikkat çektiği bir diğer nokta ise bakım oranının (rezerv fonuna aktarılan getiri miktarının) rezerv fonunun korunabilmesi için en az %20 olması gerektiği oldu.

CryptoQuant analistleri, “USDe’nin riskine maruz kalan yatırımcılar, USDe’nin piyasa değeri arttıkça Ethena’nın rezerv fonunun ve bakım oranının uygun durumda olduğunu kontrol etmeli ve bundan emin olmalı.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!