Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Destekli PancakeSwap’ten Yakım ve Önemli Nisan Ayı Duyurusu Geldi

Binance destekli merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) PancakeSwap, 27 milyon dolar değerinde CAKE yakıldığını belirtirken nisan ayının ilk haftası için önemli bir gelişmeye işaret etti.

PancakeSwap tarafından paylaşılan yakın tarihli bir sosyal medya gönderilerinde, devasa CAKE yakımına ve nisan ayında gerçekleşecek PancakeSwap V3 yükseltmesinin detaylarına yer verildi. Yaklaşık 27 milyon dolar değerinde 7 milyon 153 bin CAKE‘in yakıldığını belirten ekip, yakım işleminin %80‘inin borsa içi işlem ücretlerinden sağlandığını vurguladı.

Bir önceki versiyonu Ethereum (ETH) ve Aptos (APT) blokzincirleri üzerinde faaliyet gösteren PancakeSwap, V3 entegrasyonuyla birlikte faaliyet gösterdiği ağlar arasına BNB Chain‘i de eklemiş olacak.

Öte yandan ekip tarafından yapılan açıklamada, nisan ayının ilk haftasında PancakeSwap V3’e geçileceğine ve bu hamlenin gelişmiş likidite sağlama, rekabetçi işlem ücretleri ve işlem teşvikleri gibi yeni özellikleri beraberinde getireceğine yer verildi. Ayrıca söz konusu güncellemeyle birlikte pool ve farm gibi merkeziyetsiz getiri seçeneklerine de yapıcı rötuşlar atılacağı öne çıkarıldı.

PancakeSwap’in baş şefi Mochi konuyla ilgili verdiği demeçte, V3’ün tüm ekosistemin erişilebilirliği için önemli bir adım olduğuna değindi:

Sunduğumuz yeni özellikler kullanıcılarımıza daha da iyi bir deneyim sunacak ve DeFi’yi her zamankinden daha fazla insan için erişilebilir hale getirmeye yardımcı olacak.

DefiLIama verilerine göre PancakeSwap üzerinde 2,47 milyar dolar değerinde Toplam Kilitli Varlık (TVL) bulunuyor. CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre ise son 24 saat içerisinde %1,9‘luk değer kaybeden CAKE, haberin kaleme alındığı esnada 3,74 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!