Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Destekli Proje, Yüzde 27 Getiri Vaadiyle 300 Milyon Doları Aştı

Türev piyasaları için altyapı sağlayan Ethena projesine yatırılan varlıkların toplam değeri, 300 milyon doları geçti.

Sitesinde yer alan bilgilere göre Ethena’da tutulan varlıkların değeri 302 milyon dolara ulaştı. Platformun kullanıcı sayısı ise 4 bin 500’e yaklaşıyor.

Ethena platformundaki USDe adlı sentetik dolar token’ının sahipleri, yıllık %27’den fazla getiri elde edebiliyor. Bu oran haftalık olarak hesaplanıyor ve buna göre değişiklik gösterebiliyor.

Binance, birkaç ay önce kuluçka programına aldığı 12 projeden birinin Ethena olduğunu açıklamıştı.

Kullanıcılar, Ethena’da kullanılan USDe token’ını almak için mevduat olarak Tether (USDT), Frax (FRAX), dai (DAI), Curve USD (crvUSD), mkUSD gibi stablecoinler yatırıyor.

USDe sahiplerine bir validatör aracılığıyla Ethereum stake ederek ve vadeli Ethereum sözleşmelerinden açık pozisyon alıp fonlama oranından kazanç bulunarak getiri sağlanıyor.

Ethena’nın getiri modeli, kripto para topluluğundaki bazı isimlerin tepkisini çekti. DeFi Llama kurucularından biri, “Bu modeli daha önce 2 proje denedi ve ikisi de getiriler tersine çevrilip para kaybettiği için pes etti. Getiriler tersine döndüğü zaman para kaybediyorsunuz ve bir stablecoin ne kadar büyümüşse o kadar çok para kaybediyor.” dedi.

Ethena’nın araştırma müdürü Conor Ryder ise fonlama oranıyla ilgili eleştirilere yanıt vererek, “Negatif fonlama oranları sistemin bir bug’ı değil, özelliğidir. USDe, negatif fonlama oranları göz önünde bulundurularak geliştirildi.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!