Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Destekli Stablecoin’de Depeg Gerginliği: TRON Mu Sebep Oldu?

Kripto para piyasasının market değeri bakımından dördüncü en büyük stablecoin’i TruUSD (TUSD) kısa süreliğine dolar sabitliğini kaybetti.

Binance destekli stablecoin TUSD 28 Kasım günü TSİ 09.00‘da düşüş yaşayarak dolar sabitliğini kaybetti ve 1 dolar olması gerekirken 0,993 dolara kadar geriledi.

TUSD özelinde yaşanan bu depeg durumunun TRON (TRX) hakkında kısa süre önce ortaya çıkan olumsuz haberlerden kaynaklandığı düşünülüyor. TUSD ve TRON arasında yakından bir ilişki bulunurken Reuters tarafından 27 Kasım günü sunulan bir haberde TRON’un terör finansmanında Bitcoin’den (BTC) bile çok tercih edildiğine yer verilmişti.

Habere göre TRON, İsrail, ABD ve diğer ülkeler tarafından terör örgütü olarak belirlenen gruplarla ilişkili kripto transferlerinde birinci sıraya yükseldi. Ortaya çıkan bu verileri ABD’nin Binance’in ardından TRON’a karşı ciddi yaptırımlar uygulayabileceğine dair spekülasyonları alevlendirdi.

Hatırlanacağı üzere ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından Binance’e sunulan suçlamalar arasında özellikle terör örgütlerinin finansmanına dolaylı yoldan yardımcı olmak gibi ciddi bir madde yer alıyordu. Ayrıca Binance ile TUSD arasındaki net bağlantı, geçtiğimiz haziran ayında ABD’nin Binance’e dava açmasıyla birlikte TUSD fiyatının 0,87 dolara kadar düşmesine sebep olmuştu.

Görünen o ki kripto para piyasası TRON’a karşı açılabilecek olası davada TUSD’nin de sert şekilde etkilenebileceğini fiyatladı. Neticesinde bu durum TUSD’un depeg yaşamasına yol açtı.

CoinGecko verilerine göre kısa sürede toparlayan TUSD yazım esnasında 0,996 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!