Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Duyurdu: Yeni Kurulan Unifi Protocol Nedir?

Binance Launchpool’daki sekizinci proje Unifi Protocol olarak açıklandı. Binance UNFI kazanmak için yield farming uygulamalarını yarın başlatırken projenin kendi kripto parası UNFI’yi listeleyeceğini de duyurdu.

Dünyanın önde gelen kripto para platformlarından biri olan Binance, Binance Launchpool’un destek vereceği sıradaki projeyi açıkladı. Binance Launchpool’un 8. projesi olacak olan Unifi Protocol, akıllı sözleşmeler temelinde multi-chain bir DeFi çözümü olarak tanıtılıyor.

Binance kullanıcıları, yarın itibarıyla platformun kendi kripto parası olan UNFI’yi toplamak için 30 gün boyunca Binance Coin (BNB), Binance USD (BUSD) ve Ethereum (ETH) havuzlarında tokenlarını stake edebilecekler. Binance resmi sitesinden paylaştığı gönderide, UNFI için toplam token arzının 10 milyon olduğunu; Launchpool ile dağıtılacak token sayısının toplam arzın %4’üne denk gelen 400 bin UNFI olduğunu söyledi.

Binance 19 Kasım’da UNFI coini inovasyon bölümünde listeleyeceğini duyurdu. Kullanıcılar UNFI/BTC, UNFI/BNB, UNFI/BUSD ve UNFI/USDT pariteleri üzerinden işlem gerçekleştirebilecekler.

Unifi Protocol (UNFI) nedir?

Unifi Protocol, merkeziyetsiz finans alanında (DeFi) ürün geliştirme araçları sağlamayı hedefleyen birlikte çalışabilirlik temelinde multi-chain bir platformdur. Platformun akıllı sözleşmelerine dayanan ilk ürün, merkeziyetsiz bir otomatik piyasa yapıcı (AMM) ve token platformu olan uTrade’dir.

Bir BEP-20 ve ERC-20 tokenı olan UNFI, Unifi Protocol’ün yönetişim (governance) tokenıdır. Platform kullanıcıları UNFI tokenı stake edebilirler ya da yine belli bir oranda UNFI karşılığında Topluluk Konseyi Temsilcilerine devredebilirler. Topluluk Konseyi Temsilcileri, platformun stratejileri ve geleceği hakkında bazı kararlar alabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!