Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance FTX’i Satın Almaktan Vazgeçti

Binance resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile FTX’i satın alma sürecinden vazgeçtiklerini açıkladı.

Binance’in FTX’i satın alma sürecine girmesinin ardından birçok gelişme yaşandı. Atılan bu adım sonrasında kimliği gizli tutulan kaynaklar ilk olarak Binance’in FTX’in bilançosunu gördükten sonra satın alım anlaşmasına mesafeli yaklaşmaya başladığını aktardı.

Satın alım anlaşmasına mesafeli yaklaştığına dair söylentiler yayılırken, Binance’in anlaşmayı FTX’in Amerika’daki ayağı olan FTX.US’ın da sürece dahil edilmesi şartı ile anlaşmayı kabul edeceği iletildi.

FTX ve Binance anlaşması ilerlerken Amerika’daki resmi kurumlar CFTC ve SEC de süreç ile ilgili soruşturma başlattıklarını duyurdu. İlgili kurumların duyuruları ardından Binance’den gelen resmi açıklama üzerine anlaşmadan vazgeçtikleri duyuruldu.

Binance yaptığı resmi açıklamada FTX’i satın alarak müşterilere yardımcı olmak istediklerini, ancak mevcut durumda FTX’de bulunan müşteri fonlarının durumunun kapasitelerini aştığını ifade etti. Ayrıca bu kapsamda Amerika’daki resmi kurumların da bu satın alımı aynı sebeplerden onaylamayacaklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!