Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Güncel Bitcoin ve Kripto Para Rezervlerini Açıkladı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, güncel rezerv kanıt raporunu yayımladı.

Kripto para borsası Binance, 1 Mart tarihinde alınan kayıt doğrultusunda 16. rezerv kanıt (PoR) raporunu paylaştı. Paylaşılan verilerde borsanın Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) bakiyesinde düşüş dikkat çekti.

Geçtiğimiz 1 aylık süreçte borsadaki Bitcoin varlıkları 31.998 BTC azalarak 562.000 BTC’ye geriledi. Aynı süre zarfında Ethereum varlıklarında ise 180.000 ETH’lik düşüş görülürken güncel bakiye 3,98 milyon ETH olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan borsadaki Tether (USDT) ve Binance Coin (BNB) varlıklarında artış görüldü. Şubat ayından mart ayına olan 1 aylık süreçte USDT varlıkları 1,7 milyar dolar artarak 19,52 milyar dolara ulaştı. BNB varlıkları ise 1,1 milyon artarken güncel bakiye 32,940 milyon olarak paylaşıldı.

Borsa, Bitcoin ve Ethereum varlıklarının tamamının %100’ün üzerinde teminatlandırılmış olduğunu vurguladı.

Kripto para borsaları, kullanıcılara ait varlıkları 1:1 karşılayabildiklerini göstermek için rezerv kanıtı yayımlıyorlar. Bu, iflas etmiş kripto borsası FTX’in kullanıcılara ait paraları kötüye kullanmasının ardından önem kazanmıştı. Binance tarafından paylaşılan raporda şirkete ait olan varlıklar yansıtılmıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!