Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance-Huobi İş Birliği Faciayı Önledi: Harmony’den Çalınan Fonlar Aklanamadı!

Harmony’nin (ONE) Horizon köprüsünden çalınan varlıkların bir kısmını aklamaya çalışan hackerlar başarılı olamazken Binance ve Huobi öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda 124 Bitcoin (BTC) kurtarıldı.

On-chain verilerine göre Harmony’nin Horizon köprüsüne yapılan 100 milyon dolarlık saldırıda ele geçirilen varlıkların bir kısmı uzun bir süre sonra tekrardan harekete geçti. Blokzinciri dedektifi ZachXBT tarafından yakın tarihte paylaşılan gönderide, geçtiğimiz hafta sonu harekete geçen hackerlerın 64 milyon dolar değerindeki 41.000 ETH’nin farklı adreslere taşıdığına yer verildi.

Binance ve Houbi saldırganlara karşı birlik oldu

Başlangıçta ETH olarak başlanan transferlerine başlanan varlıkların,  birçok işlemin ardından Huobi’ye gönderilene kadar Bitcoin’e dönüştürüldüğü tespit edildi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) yaptığı bir paylaşımda, siber saldırganların fonlarını Huobi aracılığıyla aklamaya çalıştıklarını teyit etti. Bu durum Binance tarafından tespit edildikten sonra her iki ekip koordine bir çalışma yürüterek bilgisayar korsanları tarafından yatırılan dijital varlıkları dondurdu. CZ, tarafından yapılan açıklamaya göre yapılan müdahaleler sonrasında 124 Bitcoin kurtarıldı:

Harmony One hacker fon hareketi tespit ettik. Daha önce Binance üzerinden aklamaya çalıştılar ve hesaplarını dondurduk. Bu sefer Huobi’yi kullandı. Hesaplarını dondurması için Huobi ekibine yardım ettik. Toplamda 124 BTC kurtarıldı.

CZ tarafından paylaşılan gönderiyi alıntılayarak cevap veren Huobi danışmanı Justin Sun, yapılan açıklamaları onayladı ve yapılan çalışmalardan dolayı “gurur duyduğunu” ifade etti.

Kuzey Koreli hacker grubunu Lazarus tarafından yapıldığı düşünülen saldırı haziran ayında gerçekleşmiş ve piyasalarda ciddi bir krize neden olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!