Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance İngiliz Polisinin Soruşturmasına Yardımcı Oldu

Binance bir dolandırıcının yakalanabilmesi için İngiliz polisiyle işbirliği yaptı ve soruşturmanın ilerlemesine yardımcı oldu.

Binance’in yöneticilerinden Samuel Lim tarafından yapılan açıklamalara göre şirket ekibi, milyonlarca dolarlık bir ağı çökertebilmek için İngiltere’deki Siber Suç Birimi ile işbirliği yaptı.

51 Milyon Dolar!

Konu hakkında yapılan açıklamalara göre bir Bulgaristan vatandaşıı, insanların hesaplarını çalabilmek için özel phishing saldırıları hazırlıyor ve geliştiriyordu.

Geliştirdiği yazılımları diğer dolandırıcılara satan bu kişi toplamda 50 milyon dolardan fazla paranın çalınmasına yol açtı. Lim tarafından yapılan açıklamalara göre bu süreç içerisinde toplamda 500 bin kişiye siber saldırı düzenlendi.

Binance bu kişinin yakalanması için polisle işbirliği yaparak büyük bir başarıya imza atmış oldu. Binance yöneticilerinden Lim de bu konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

”Kripto para sektörünü daha güvenli hale getirebilmek için Dünya genelindeki kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapmak zorunda olduğumuzun farkındayız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment