Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Changpeng Zhao: Binance’i Karalamaya Çalışan Bazı Borsalar Var

Binance CEO’su Changpeng Zhao birkaç saat önce paylaştığı bir gönderide bazı kripto para borsalarıyla ilgili büyük ithamlarda bulundu.

Changpeng Zhao Çin’deki bazı kripto para borsalarının belli başlı haber sitelerine Binance hakkında yalan haber yapmaları için para ödediklerini öne sürdü.

Çin’deki Olaylar

Çin’deki yetkililer geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde özellikle Şangay ve Shenzhen gibi bölgelerde büyük çaplı operasyonlar başlattılar. Yetkililerin amacı ülkede yasa dışı bir şekilde faaliyet gösteren kripto para şirketlerini tespit etmek ve sektörü temizlemek.

Çin 2017 yılında kripto para borsalarını kapatma kararı aldı ve bunun sonucunda BTCC, Yunbi gibi bazı büyük borsalar kepenk indirmek zorunda kaldı. Ancak Dovey Wan‘a göre Huobi, OKEx, Gate ve Kucoin gibi borsalar Çin’de aktif olarak faaliyet göstermeye devam ediyorlar.

Dovey Wan’a göre Çin’in başlattığı operasyonların ardından bu borsalardan bazıları “hükümete yakınlıklarına göre” ya kapatılacak ya da iyice büyüyecekler.

Büyük İddia

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, Dovey Wan tarafından yapılan bu açıklamaya yanıt verdi ve büyük bir ithamda bulundu.

Dovey Wan’ın ismini verdiği borsalar hakkında konuşan Changpeng Zhao, bu büyük borsalardan en az iki tanesinin belli başlı haber sitelerine Binance hakkında yalan haber yapmaları ve FUD yaymaları için para ödediklerini söyledi.

Changpeng Zhao ayrıca eğer Çin kripto para borsalarını kapatmaya başlarsa ilk kapatılacak borsaların bunlar olduğunu vurguladı.

Bu şirketlerin belli başlı kişilere Binance hakkında olumsuz tweetler paylaşmaları için de para ödediklerini ifade eden Zhao, Binance’in şu ana dek hiç kimseye böyle bir teklifle gitmediğini de belirtti.

 

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment