Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Kore’nin Kurucularından Yeni Bitcoin Fonu: Amaç Miktar Artırmak!

Binance Kore kurucu ortakları tarafından başlatılan kripto yatırım firması BXB Capital, Bitcoin (BTC) odaklı bir ticaret fonu başlatacağını duyurdu.

BXB Capital kurucu ortakları JJ Petersen ve Alex Friedberg 22 Mayıs tarihinde Fortune’a verdiği demeçte, önümüzdeki temmuz ayında Bitcoin odaklı bir ticaret fonu başlatacağını bildirdi. Fonun tek stratejisinin Bitcoin’e yatırım yapmak ve trade ederek varlıklarını artırmak olduğunun altı çizildi.

Fonun mevcut durumda yatırımcılar tarafından taahhüt edilen 10,7 milyon dolar değerinde 400 BTC’lik ana sermayesi bulunduğu belirtilirken kurucu ortakların sermayeyi 27 milyon dolar değerinde 1.000 BTC’ye çıkarmayı hedeflediği bildirildi. Ayrıca fonun vadeli Bitcoin ürünlerini kullanacağı söylendi.

Petersen, piyasada Bitcoin sermayesini artırmayı hedefleyen çok az fon olduğunu dile getirdi ve konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

İnsanlar bakış açılarını değiştirmeye başlıyor ve artık sadece dolar ve itibari para cinsinden daha fazla servet elde etmeye çalışmıyor.

Enflasyonu geride bırakabilmek için sürekli daha fazla dolar cinsinden gelir elde etmek zorunda kalındığını belirten Petersen, Bitcoin’de ise elde edilen kazancın dolar enflasyonuna yenik düşmediğini ima etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!