Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Kripto Para Borsasına Neler Oluyor? Yeni Token Satışı Eleştirileri Körükledi!

Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance, 2018 yılının başlarından beri yükselişini sürdürmekte ve geçtiğimiz aylarda aktif hale getirdiği ICO platformu ile adeta servetine servet katmaya devam etmekte.

Binance ilk olarak sadece iki ICO’yu piyasaya sürmek için kullandığı ve daha sonra rafa kaldırdığı Binance Launchpad platformunu geçtiğimiz tarihlerde yeniden aktif hale getirmiş ve Tron’un BitTorrent Token’inin satışı ile sahalara geri döndüğünün sinyallerini vermişti. Söz konusu satış sonrası Fetch.AI platformunun da ICO süreci Binance Launchpad tabanlı yapıldı ve her iki süreç esnasında yaşanan ”teknik sıkıntılar” ve birçok kişinin token satın alamaması durumu, eleştirileri gündeme getirdi.

Binance kripto para borsasının CEO’su Changpeng Zhao geçmişte yaptığı açıklamalarda iki token satışı için de teknik aksaklıklar olduğunu ve bunun düzeleceğini belirtse de, bugün üçüncüsü gerçekleştirilen token satışı da benzer bir tabloyu ortaya koydu ve insanların Binance’ye çok sert tepki göstermesine neden oldu.


Binance tarafından yayınlanan tweet’in altında yer alan kullanıcı yorumlarının bir çoğu, Binance’nin ”büyük bir sahtekarlığa” bulaştığı ve yapılan satışın sadece birkaç kişinin cebini doldurmak için yapıldığını ima etmekte.

Binance CEO’su CZ gelen eleştiriler üzerine yaptığı yorumda 39003 kişinin alım yapmak istediğini ancak 3129 kişinin alım yapabildiğini ve 35000 kişinin ”mutsuz” olduğunu dile getirdi. Ön belleğe alma ile ilgili sıkıntılar yaşandığını belirten CZ, teknik olarak 35.000 müşteriyi hüsrana uğratmış oldu ve bu durum Binance’nin ‘duraklama dönemine’ girmiş olabileceği imalarını ortaya çıkardı.

Binance Çöküşe Mi Gidiyor?

Kripto para sektöründe Coinbase gibi birçok lider kripto para borsası bir zamanlar en popüler ve en büyük borsa olarak devam etse de, daha sonra sektörün değişmesi ve yapılan birtakım hatalar ile yerini başka platformlara devretmekte ve Binance’nin yaptığı son ”hatalar”, tehlike çanlarının çalmaya başladığının işaretçisi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment