Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Kripto Para Piyasalarının Yasallaşması İçin Çalışmaya Devam Ediyor

Dünyanın günlük işlem hacmine göre en büyük borsası Binance, kripto para piyasalarının yasal meşruiyetini sağlama alabilmek için ciddi bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Borsa, son olarak sizlerle de paylaştığımız gibi Chainalysis firması ile bir anlaşma imzalayarak önemli bir hamle yaptı.

Ofis açmayı düşündüğü ülkelerdeki regülasyonlarla ile ilgili daha doğru bilgi alabilmek ve daha lokalize olabilmek için, Chainlaysis’in Binance’e ciddi bir yardımı dokunacağı ifade edilirken, bu hamle de Binance’in kripto para piyasalarının yasal itibarı için yaptığı bir diğer hareket olarak yorumlanıyor.

Özellikle de kripto paraların uzunca bir süredir eleştrilme sebeplerinden olan kara para aklama, terör finansmanı ve vergi kaçırma gibi süreçlere tolerans göstermek istemeyen borsa, bu sebeple de ciddi bir çalışmanın içine girmiş durumda.

Chainalysis ile birlikte çalışarak kripto para piyasaları hakkında bazılarının gereksiz yere sahip olduğu kötü izlenimi de yıkmak istediklerini belirten Binance CFO’su Wei Zhao, bununla birlikte operasyonlarını sürdürecekleri bölgelerde çok daha uyumlu çalışmalar  yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Binance’in bu noktada alacağı bu denli profesyonel bir yardımın, gerçekten de gerekli olduğu aşikar. Kripto para piyasalarının yaşayacağı bu değişim ve dönüşüme, elbette ki dünyanın en büyük kripto para borsasının eşlik etmesi de son derece normal. Bakalım Chainalysis hamlesi de, Binance’in değerine değer katacak bir başka başarılı hamle mi olacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment