Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Kurucu Ortağı ABD’ye Seslenerek CZ’nin En Büyük Hatasını Açıkladı!

Binance kurucusu Changpeng Zhao’nun davasında, hakime gönderilen mektuplar arasında özellikle bir tanesi dikkat çekti.

Kısa süre önce ABD Adalet Bakanlığı avukatları tarafından yapılan açıklamada, Changpeng Zhao’ya Banka Gizlilik Kanunu’nu ihlal ettiği için 36 ay hapis cezası ve 50 milyon dolar para cezası verilmesi talep edilmişti.

Mahkeme belgelerinde, CZ’nin henüz olası cezası açıklanmadan önce davasına bakan hakime bir mektup yazdığı ve “kötü kararları” için özür dilediği ortaya çıktı. Buna ek olarak 161 kişi CZ’ye yönelik destek mektubu gönderdi. Gönderilen 161 mektup arasında Binance kurucu ortağı He Yi‘nin ki dikkatleri üzerine topladı.

Toplamda 4 sayfalık bir mektup yazan He Yi, CZ’nin en büyük hatasının cehalet olduğunu söyledi. Binance’in ilk üst düzey ekibinin bir çoğunun İngilizce bile bilmediğini, her şeyin çok az deneyim ve hukuk bilgisiyle yapıldığını söyleyerek bu hataların bedelinin ağır ödendiğine yer verdi:

Elbette burada CZ’nin hata yapmadığını söylemiyorum, ancak en büyük hatası cehaletti. Süslü bir geçmişi olmayan bir girişim olarak, kurucu ekip üyelerinin yasal bir geçmişi yoktu ve hatta CZ dışındaki ilk yönetim ekibi üyelerinin çoğu, benim gibi İngilizce bile okuyamıyordu. Çok az deneyim ve hukuk bilgisine sahip olan CZ, adil, dürüst ve sektöre karşı sorumluluk duygusuyla kullanıcıları kazanırken hatalar da yaptı. Ne olursa olsun, hatalar yapıldı ve hem Binance hem de CZ ağır bir bedel ödedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!