Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Ontario’daki Faaliyetlerini Durduruyor

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Kanada’nın Ontario eyaletindeki faaliyetlerini durduruyor.

Binance geçtiğimiz hafta içi Ontario Menkul Kıymetler Komisyonuna (OSC) gönderdiği bir mektupta, bölgede artık faaliyet vermeyeceğini açıkladı. Şirket, Ontario halkının hesap açmalarına müsaade etmeyeceğini ve belirli Ontario’daki müşterilerine muafiyetlerini, geri ödemelerini yapacağını belirtti.

Kripto para borsası müşterilerine işlemlerini kapatmasını tavsiye etti ve OSC tarafından 90 gün süre verildiğini söyledi.

2021 yılının haziran ayında Binance’in Ontario’da hizmet vermeyeceğine dair iddialar ortaya atılmıştı. Bu açıklamanın, o zamanlardaki anlaşmazlıklardan kaynaklanabileceği düşünülüyor.

Geçtiğimiz yılın sonunda Binance kullanıcılarına, kayıt olmasalar bile eyalette faaliyet göstermelerine izin verildiğini söyledi ancak OSC bunu aynı gün resmi hesaplarından yalanladı.

Binance’in, 1 Ocak tarihinde işlemlerinin kısıtlanmış olmasına rağmen hizmet vermeye devam ettiği söyleniyor.

OSC resmi sitesinden yaptıpı açıklamada, Ontario menkul kıymetler yasasının geçmiş, şu anki ve gelecekteki tüm ihlalleri için Binance’e dava açabileceklerini belirtti.

Ontario regülatörleri kripto borsalarına karşı tutumuyla biliniyor. Kurum yakın zamanlarda Bitfinex, OKX, Bybit, KuCoin ve Polo Digital Assets dahil olmak üzere birçok borsaya karşı yaptırım uygulanabileceğini belirtmişti. Ayrıca OSC, geçen yıl ağustos ayında Tether’i (USDT) yasaklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!