Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’teki Polkadot Vadelisi Nasıl Yüzde 99 Düştü?

Ethereum’un en büyük rakiplerinden biri olan Polkadot’un (DOT) Binance’teki vadeli işlemleri, cuma günü bir “flaş düşüş” yaşadı. DOT vadelisinin %99 değer kaybetmesine yol açan bu düşüş sırasında, toplamda 18 milyon dolarlık işlem yapıldı.

Polkadot (DOT), Ağustos 2020’den bu yana 10 kat değerlendi ve 33 dolara çıktı. Binance’teki DOT vadelileri, cuma günü 33 dolardan 0,20 dolara kadar düştü. “Flaş düşüş” olarak adlandırılan olay, bir dakikadan kısa sürdü.

binance-polkadot-futures

Bir dakikada 18 milyon dolar

Borsadaki “flaş düşüş”, cuma günü sabaha karşı saatlerde tespit edildi. Spot DOT işlemleri normal seyrinde ilerlerken, Coin-M türündeki DOT sözleşmesinin 0,20 dolara düştüğü görüldü. Bu 1 dakikalık süreç içerisinde, 18 milyon dolarlık işlem hacmi oluştu. Bir Binance yöneticisi, CryptoPotato’ya konuşup şunları söyledi:

“Büyük pozisyonlu bir kullanıcı, piyasada bu mumun oluşmasına yol açan tek bir stop emri koydu. Diğer kullanıcılar, yaşanan olaydan etkilenmedi. … Bunun gibi olayların önüne geçmek için stop emirlerinin boyutlarını daha etkili şekilde kontrol edeceğiz.”

Coin-margined olarak geçen bu sözleşmeler, dolar gibi bir itibari para yerine bitcoin gibi bir kripto para ile değerlendiriliyor. CoinDesk’e göre bu muma yol açan kullanıcı, o an piyasadaki tüm açık bidlerden daha büyük bir stop emri girmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!