Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Popüler Dolandırıcılık Yönteminden Kurtaracak “Panzehir” Geliştirdi!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, popüler bir dolandırıcılık türüne karşı “panzehir” üretti.

Binance “adres zehirlenmesi” olarak bilinen popüler dolandırıcılık yöntemine karşı kolları sıvadı. Borsanın güvenli uzmanları tarafından Cointelegrap ile paylaşılan raporda, zehirli adresleri tespit eden ve önlem alan bir yazılım geliştirildiğine yer verildi.

Binance’in yeni algoritması, BNB’de 13,4 milyondan fazla ve Ethereum’da 1,68 milyondan fazla sahte blockchain adresinin tespit edilmesine yardımcı oldu.

Raporda söz konusu zehirli adreslerin Binance’in güvenlik ortağı olan Web3 güvenlik firması HashDit’in veri tabanına kaydedildiği ve bu sayede tüm kripto para sektörünün bu adreslere karşı tedbir alabileceği belirtildi.

Kısa süre önce bir yatırımcı “adres zehirlenmesi” yüzünden 68 milyon dolar değerinde 1.115 Bitcoin’i istediği adrese değil, saldırganlar tarafından belirlenen başka bir adrese göndermişti.

Adres zehirlenmesini kurbanın işlem geçmişindeki son adresleri değiştirmek suretiyle gerçekleştiren saldırganlar, dikkatsiz kullanıcının son transfer ettiği adrese kripto para gönderdiği sırada söz konusu adresi kontrol etmemesinden faydalanmıştı.

Kripto para sektöründe sıkça rastlanan bir dolandırıcılık türü olan bu yöntem, saldırganların hedef adresle çok benzer bir adresi tıpkı bir truva atı gibi yerleştirerek gerçek adresin doğrulanmasını zorlaştırmasını temel almaktadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!