Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Rus Hükümetiyle Bağlantılı Birçok Hesabı Kapattı

Dünyanın hacim bakımından en büyük kripto para borsası Binance, Rus hükümetiyle bağlantılı olan kişilerin hesaplarını kapattığını söyledi.

28 Nisan tarihinde Bloomberg’e röportaj veren Binance’ın yaptırımlarla ilgili sorumlusu, Ukrayna ve Rusya arasında çıkan savaşın ardından bu zamana kadar Rus yetkilileriyle ve akrabalarıyla ilişkili birçok hesabın kapatıldığını söyledi.

Sorumlu, Bloomberg’e verdiği röportajda, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un üvey kızı ve Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitry Peskov’un kızının hesaplarının kapatıldığını belirtti.

Ayrıca Binance, ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yaptırımları ihlal etmekle suçlanan Konstantin Malofeev’in oğlunun da yaptırım uygulanan kişilerle bağlantılı olduğu anlaşıldığı için hesabını kapattı.

Birçok büyük borsa yaptırımlardan kaçınmak için kripto paraların bir yol olduğunu belirtiyordu ancak Binance CEO’su Changpeng Zhao, CNN’e verdiği bir demeçte kripto paraların izlenebilir olduğunu ve hükümetlerin yardımıyla izleme işlemlerinin geliştirildiğini söyledi.

Binance 21 Nisan tarihinde resmi web sitesinden yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya karşı oluşturduğu 5. yaptırım paketi kapsamında kripto varlıkları 10.000 euro’yu aşan kullanıcıların hizmetlerinin sınırlandırılacağını belirtmişti ve hesabında 10.000 euro’dan fazla para bulunan kullanıcıların işlemlerini kapatması için 90 gün süre verildiği söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!