Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Solana Token’ının Detaylarını Açıkladı: Lansman Ne Zaman Yapılacak?

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, Eylül ayı sonunda Solana staking ürünü BNSOL’u piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu.

BNSOL adlı bu araç, kullanıcılara SOL token’larını stake ederek, ağ tarafından ödenen ücretlerin bir kısmını kazanmalarını ve bu süreçte likit staking token’ı mint etmelerini sağlayacak. Bu token, temel varlıklar kilitliyken kullanılabilecek.

Binance bölgesel pazarlar başkanı Vishal Sacheendran, “Yerel staking’in aksine, BNSOL kullanıcılara likiditeyi serbest bırakma, sürekli ödül birikimi sağlama ve hem Binance platformunda hem de daha genel DeFi ekosisteminde sorunsuz bir şekilde yer alma olanağı sunuyor. Bu, stakelenmiş Solana token’larının potansiyelini en üst düzeye çıkarmak isteyenler için ideal bir çözüm” dedi.

Solana kullanıcıları için yeni imkanlar sunacak

Likit BNSOL token’ının faydası, nihayetinde Solana tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) sektöründe ne kadar benimseneceğine bağlı olacak.

Likit staking token’ı, Solana veya Ethereum gibi proof-of-stake blockchainlerde kilitli olan kullanıcı varlıklarını temsil eden bir kripto para birimi türüdür. Bu, kullanıcıların temel teminatları kilitliyken ticaret yapmalarını ve DeFi platformlarına erişim sağlamalarını mümkün kılar.

Binance, token’ları mevcut Solana staking getirilerine göre ayarlanacak ve BNSOL’un SOL’a göre değerine bağlı olarak bir komisyon oranı ile izlenecek “dinamik bir yıllık yüzde getiri” (APR) ile programlıyor. Kullanıcılar, belirli bir bekleme süresine tabi olarak token’larını geri çekebilecekler.

Binance, protokolün lansmanını bu ayın ilerleyen günlerinde resmi olarak duyuracak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!