Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su: Sürü Psikolojisi Kripto Piyasasına Özgü Değil

Binance CEO’su Changpeng Zhao, piyasada biri kendi araştırması yapanlardan, biriyse sürüyü takip edenlerden oluşan 2 tür yatırımcı olduğunu ancak bu ayrımın kripto para piyasasına özgü olmadığını söyledi.

Changpeng Zhao, pazartesi günü Bloomberg’e konuştu ve hem yatırımcı hem piyasa tarafındaki gelişmeleri yorumladı.

Dünya genelinde yaklaşık 300 milyon kripto para yatırımcısı olduğu varsayımında bulunan Zhao, bunların Bitcoin’le tanıştıktan sonra Ethereum gibi alternatif kripto paralara yönelmeye başladıklarını söyledi.

“Kripto paraya özgü değil”

Binance CEO’su, bu yatırımcıların bir kısmının spekülatif davrandığını ve neyin fiyatı yükseliyorsa, onun üstüne atladıklarını” söyledi.

Bu yatırımcıların sürü psikolojisiyle hareket ettiğini ve bunların sayısının, yatırım yapmadan önce konuyu araştıran insanların sayısından daha fazla olduğunu belirtti.

Benzer bir durumun geleneksel borsada da gözlemlenebileceğini söyleyen isim, bunun kripto paralara özgü olmadığını vurgulayıp şunu ekledi:

“Sadece başkalarını, sürüyü takip eden insanlar var ve bunların sayısı, ciddi düzeyde araştırma yapanların sayısından daha çok. Bu, her yerde böyle. Medeniyet olarak gelişmişliğimiz şu an için bu kadar.”

“%70’e %30” gibi bir dağılım var

Binance CEO’su, piyasadaki kurumsal yatırımcı sayısının geçen yıldan beri hızla arttığını ancak şu an için kullanıcı kitlelerinin hala büyük ölçüde bireysel yatırımcı ağırlıklı olduğunu söyledi.

Mevcut kitlenin kabaca %70’inin bireysel, %30’unun kurumsal yatırımcılardan oluşuyor olabileceğini söyleyen Zhao, kurumsalların volatilite üstündeki etkisini yorumladı.

Zhao’ya göre MicroStrategy gibi yüklü miktarlarda alım yapan şirketler, hem volatilitenin azalmasını hem Bitcoin fiyatının yükselmesini sağlıyor.

Buna karşın volatiliteden faydalanan ve buna dayalı pozisyon alan şirketlerin de olduğunu söyleyen Zhao, kurumsal yatırımcı sayısındaki artışın illa ki volatilide azalma ile sonuçlanmayabileceğini belirtti..

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!