Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve Güney Kore’nin Busan Şehrinden İş Birliği Anlaşması

Dünyanın en yüksek işlem hacmine sahip kripto para borsası Binance, Güney Kore’nin Busan şehri ile blockchain endüstrisinin gelişmesi için iş birliği anlaşması imzaladı.

Binance’in 26 Ağustos tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı duyuruya göre, Binance ve Busan şehri arasında blockchain sektörünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması alanında iş birliği anlaşması imzalandı.

Busan şehri anlaşma kapsamında şehrin blockchain ekosisteminin geliştirilmesi ve entegre edilmesi için Binance’ten teknoloji ve altyapı desteği alacak. İkili arasındaki bir diğer iş birliği ise ortak bir kripto borsası olacak.

Binance anlaşma kapsamında Busan şehrinin blockchain projelerini desteklemeyi ve şehirde blockchain ile ilgili araştırma ve girişimleri desteklemeyi düşündüğünü açıkladı. Ayrıca eğitim desteği alanında da Binance Academy’den özel blockchain eğitimi ve çevrimiçi kaynaklar sağlayacağını ve Binance Charity aracılığıyla toplumsal refahı teşvik eden inisiyatiflere destek olacağını belirtti.

Ayrıca Binance, yıl sonuna kadar Busan şehrinde yasal olarak varlığını başlatmayı planladığını bildirdi. Binance CEO’su Changpeng Zhao konu ile ilgili:

Şehrin inovasyon çabalarına fayda sağlamak ve desteklemek amacıyla Busan şehriyle iş birliği içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sektör lideri olarak konumumuz ve teknolojik uzmanlığımızla Busan şehrini blockchain teknolojisi ile ileriye götürüp şehir içinde ve ötesinde kripto paraların benimsenmesini sağlamayı umuyoruz.

Busan Belediye Başkanı Heong-Joon Park anlaşma üzerine, “Bu anlaşmayla, dijital varlıklarla küresel entegre bir platform olarak Busan Digital Asset Exchange’i kurmaya bir adım daha yaklaştık. Amacımız Busan’ı dijital finans merkezi haline getirmek.” ifadelerinde bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!