Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Yatırımcıların Baskısına Boyun Eğdi: Artık Bunlara İzin Veriyor!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, artık daha büyük yatırımcıların varlıklarını başka bir yerde tutmasına izin veriyor.

Financial Times’ın (FT) 30 Ocak tarihli haberine göre Binance, artık büyük yatırımcıların varlıklarını bağımsız bankalarda tutmasına izin veriyor.

Yatırımcılar daha önce varlıklarını borsada veya borsanın saklama ortağı Ceffu’da tutmak zorundaydı. Ancak yeni gelen bilgilere göre büyük yatırımcılar, İsviçre bankaları Sygnum ve FlowBank gibi kripto para dostu kurumlar ile çalışabilirler.

Söz konusu hamlenin yatırımcılardan gelen baskılar doğrultusunda alındığı tahmin ediliyor. Binance’in kasım ayında ABD’ye 4,3 milyar dolar ödemek zorunda kalması ve en büyük rakiplerinden FTX’in çökmesinin de bu hareketin nedenlerinden olabileceği düşünülüyor.

Financial Times’ın yer verdiği haberde bir kripto para şirketinin yöneticisi şu ifadelere yer verdi:

Paramı Binance yerine İsviçre bankasında tutmayı tercih ederim. 

Binance ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları dedi:

Söz konusu düzenleme kurumsal yatırımcıların endişesini doğrudan ele alıyor. Sektördeki kurumsallar için endişeyi gideren, riski daha iyi yönetmelerine olanak sağlayan bir çözüm başlattık. Karşı taraf riski Binance’e özgü değil, sektörel bir sorundur.

Binance, bu tarz bir iş planını neredeyse 2 yıl önce araştırmaya ve geliştirmeye başladıklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!