Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’de Beklenen An Geldi Mi: Bir Coin’i Vadeli ve Marjinden Delist Ediyor!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bekleneni sonunda yaptı ve ihracı durdurulan Binance USD’yi (BUSD) vadeli ve marjin işlemlerden delist edeceğini açıkladı.

Binance 24 Kasım tarihinde resmi web sitesi üzerinden yaptığı duyuruda, BUSD’nin marjin ve sürekli vadeli işlemlerden delist edileceğini bildirdi.

Yapılan açıklamaya göre BUSD/USDT işlem çiftinin TSİ 1 Aralık 09.00 itibarıyla izole marjin borçlanması askıya alınacak ve 12 Aralık‘ta pozisyonlar otomatik olarak kapatılarak bekleyen tüm emirler iptal edilecek.

Kullanıcılara bu işlemlerden önce varlıklarını spot işlemlere taşıması tavsiye edildi.

Öte yandan duyuruda, vadeli işlemlerde BTCBUSD, ETHBUSD, BNBBUSD ve XRPBUSD sözleşmelerinin kaldıraçlarının 24 Kasım 17.00′de düzenleyeceği ve daha önce açılmış pozisyonların bu durumdan etkileneceği belirtildi.

Binance, BNBBUSD ve XRPBUSD sözleşmelerinin 8 Aralık 08.30’da, BTCBUSD ve ETHBUSD sözleşmelerinin 11 Aralık 08.30’da askıya alınacağını söyledi. Daha sonra bekleyen tüm emirleri ve mevcut işlemleri iptal edeceğini belirten Binance, askıya aldıktan 30 dakika sonra sözleşmeleri delist edecek.

Otomatik kapamalardan kaynaklanabilecek riskler için kullanıcıların daha önce işlemlerini kapatması önerildi.

Binance son olarak çoklu varlık modunda marjin varlığı olarak BUSD desteğini sonlandıracağını duyurdu. 11 Aralık itibarıyla vadeli işlem cüzdanların BUSD transferi desteklenmeyecek. 

Vadeli işlemlerde kalan bütün BUSD varlıkları 14 Aralık 06.00’da otomatik olarak USDT’ye dönüştürülecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!