Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Ayrılan CZ Yatırımcıları Rahatlattı: BNB’nin Bana İhtiyacı Yok!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao (CZ), istifasından kısa süre sonra yaptığı açıklamayla dikkat çekti.

Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao, 21 Kasım günü ABD Adalet Bakanlığı ile sağladığı uzlaşının ardından istifa ederek kripto para piyasasında şok yaratmıştı. CZ’nin istifasıyla birlikte borsanın yerel token’ı BNB’de kayda değer miktarda düşüş sergilemişti.

İstifasından kısa süre sonra sosyal medya üzerinden bir kullanıcıya yanıt veren CZ, BNB’nin bir CEO’ya ihtiyacının olmadığını ifade etti. CZ’nin yanıt verdiği kullanıcı, BNB’nin CZ’den bağımsız olduğunu bildiğini fakat CZ’yi yine de CEO olarak görmek istediğini yazmıştı. CZ’nin bu yanıtı başta cevap verdiği kullanıcı dahil birçok kişiyi etkiledi ve yüksek etkileşim aldı:

BNB’nin bir CEO’ya ihtiyacı yok.

Kripto para piyasası her ne kadar belli başlı aktörlere sahip olsa da başta CZ olmak üzere bu sektörün temel felsefesini oluşturan kişiler daima bireylerden bağımsız merkeziyetsiz bir yapının daha sağlam olacağını zaman zaman dile getirmişti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,3 düşüş yaşayan BNB, yazım esnasında 233 dolardan işlem görüyor. BNB yaşanan tüm olaylara rağmen market değeri bakımından halen daha kripto para piyasasının dördüncü projesi olarak sağlam bir duruş sergiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!