Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Büyük Orta Doğu Adımı: Dubai’den Lisans Aldı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Dubai’den sanal varlık hizmet sağlayıcısı (VASP) olarak tam kapsamlı lisans aldığını açıkladı.

Binance, Dubai’deki Sanal Varlıkları Düzenleme Otoritesi’nin (VARA) dört aşamalık lisanslandırma sürecinin üçüncü aşamasına bir yıldan uzun süre önce girmişti.

Binance CEO’su Richard Teng, “Bu başarı, dijital varlıkların dinamik alanında şeffaflığa, yasal uyumluluğa ve sorumlu şekilde büyümeye olan bağlılığımızın canlı örneğidir.” yorumunu yaptı.

Binance’nin Dubai’deki kolu olan Binance FZE, işletme olarak MVP lisansını 2023’ün ortasında almıştı. Şirket bu sayede kurumsal ve nitelikli yatırımcılara yönelik kripto para hizmeti sunabiliyordu.

Binance FZE Genel Müdürü Alex Chehade, verilen tam kapsamlı lisansın “Dubai’nin ileri görüşlü bir şehir olarak önemini gösterdiğini” söyledi.

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre Dubai’deki yetkililerin Binance’ye bu lisansı vermek için sundukları şartlardan biri, borsanın eski CEO’su Changpeng Zhao’nun Binance FZE’nin yönetiminde söz sahibi olmamasıydı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!