Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Dev Yakım: 453 Milyon Dolarlık BNB Dolaşımdan Silindi!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, 2,14 milyon BNB (BNB) ile 25. üç aylık BNB yakımını tamamladığını duyurdu.

Binance 16 Ekim tarihinde resmi web sitesi üzerinden yaptığı paylaşımda, borsanın yerel token’ı olan BNB’nin 25. yakım işleminin tamamlandığını duyurdu. BNB otomatik yakım prosedürü kapsamında gerçekleşen yakım sonucunda 453 milyon dolar değerinde 2.139.182 BNB dolaşımdan kaldırıldı.

Tamamlanan işlem Binance’in otomatik yakım mekanizması ile gerçekleştirilen 7. yakım işlemi oldu. Otomatik yakım mekanizması, BNB fiyatına ve üç aylık süreçte üretilen blok sayısına dayalı bir formül ile yakılacak olan BNB sayısını otomatik olarak hesaplamaktadır.

Binance, yakımlarla birlikle 200 milyon olan BNB arzının %50’sine eşdeğer olan 100 milyon BNB’yi dolaşımdan silmeyi hedefliyor.

BNBBurn verilere göre Binance’in 16 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği BNB Coin yakım işleminin 25.si ile 50,29 milyon adet BNB yanmış durumda bulunuyor.

CoinGecko verilerine göre BNB fiyatı Bitcoin’de (BTC) yaşanan yükseliş ve yakım duyurusu ile birlikte son 24 saatte %2,6 yükseliş yaşadı. BNB, 212,7 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!