Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Yatırım Yaptığı 2 Altcoin’de Borsa Transferi: Arzın Yüzde 25’ini Taşıdı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance’in yatırım kolu Binance Labs, yaptığı altcoin transferleriyle dikkat çekti.

Binance Labs, stratejik yatırım yaptığı HOPR (HOPR) ve STEPN’ye (GMT) ait milyonlarca dolar değerinde token’ı borsalara aktardı.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından sağlanan verilere göre Binance Labs’a ait olarak işaretlenmiş cüzdan, 3,7 milyon dolar değerinde 96,67 milyon HOPR’ı 19 Ekim günü kripto para borsası Gate.io’ya transfer etti.

Transfer edilen 96,67 milyon HOPR, dolaşımdaki arzın neredeyse %25’ine tekabül ediyor. Tranfer işleminin ardından HOPR/USDT işlem çifti Gate.io’da %20’lik bir pump-dump yaşadı. Fiyat kısa sürede 0,038 dolar seviyesinden 0,046 dolara ulaştıktan sonra aynı hızla başlangıç noktasına geri döndü.

Binance Labs’ın HOPR’a yatırım yapmış olmasına rağmen altcoin’in Binance’de listeli olmadığı için Gate.io’ya yolladığı tahmin ediliyor. Ancak diğer borsalar yerine neden Gate.io’yu seçtiği bilinmiyor.

Söz konusu cüzdan, ilk transferine paralel olarak 1,05 milyon dolar değerinde 7,5 milyon GMT’yi kripto para borsası Binance’e aktardı.

Binance Labs, 2020 yılında HOPR için 1 milyon dolarlık stratejik yatırım turuna liderlik etmişti. Öte yandan 2022 yılında paylaşılan bir blog gönderisinde Binance Labs’ın GMT’ye stratejik yatırım yaptığına yer verilmişti. GMT’nin fiyatında Binance Labs’ın transfer işlemlerinin ardından gözle görülür bir değişim yaşanmadı.

Transfer işleminin amacına dair bir netlik olmasa da piyasa uzmanları bu işlemleri satış öncesi hazırlık olarak yorumladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!