Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’e Dava Şoku: Önemli Zamanlarda Erişim Problemleri

Popüler kripto para borsası Binance’e 2021 yılındaki bir kesinti sebebiyle İtalyan ve uluslararası yatırımcılar tarafından kasım ayında dava açılmıştı. Davanın duruşması yakın zamanda İtalya’da gerçekleşecek.

Binance, diğer birçok borsa gibi kripto para fiyat hareketlerinin yüksek olduğu dönemlerde erişim problemleri ile karşılaşıyor. Davacılar birkaç farklı erişim problemi için İtalyan mahkemesine başvurmuş olsa da özellikle bir olayın on milyonlarca dolarlık kayba yol açtığını öne sürüyorlar. Kasım 2021 yılında açılan ve yetkililer tarafından incelenen davanın ilk duruşması 15 Eylül Perşembe günü İtalya’da görülecek.

Davalı yatırımcılar tarafından belirtilen olayın Binance, Kraken ve Gemini gibi çok sayıda yüksek profilli kripto para borsasının, Elon Musk‘a ait Tesla şirketinin Bitcoin’e 1,5 milyar dolar yatırım yaptığı haberi üzerine artan volatil hareketler esnasında meydana geldiği biliniyor. Söz konusu erişim problemi 2021 yılının Şubat ayında yaşanmıştı. İtalyan ve uluslararası yatırımcılardan oluşan kalabalık davacı gruba göre, borsaya erişimin kesilmesi çok kritik bir zamana denk geldi ve on milyonlarca dolarlık kayıp yaşanmasına sebep oldu.

Binance tazminat teklif etti ama ödemedi

Davadan sorumlu İtalyan avukat Francesco Dagnino, Binance’in mağdur kullanıcılara daha önce tazminat teklifinde bulunduğuna değindi:

Borsa tarafından mağdur kullanıcılara tazminat teklifi yapıldı ama bu teklif kabul edilebilir bir miktarda değildi. Birçok yatırımcı bu teklifi yeterli görmedi ve kabul etmedi ama teklifi kabul eden az sayıdaki yatırımcıya bile söz verilen bu ödeme yapılmadı.

Bunun yanı sıra davacılar Binance borsasında yer alan kaldıraçlı işlemlerin İtalyan regülasyonlarını ihlal ettiğini öne sürdüler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!