Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’e Göre 2024’te Bu 8 Kripto Para Kategorisi Boğa Yaşayacak!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in araştırma birimi Research, 2024 yılında öne çıkabilecek başlıkları açıkladı.

Binance Research 15 Ocak tarihli raporunda, 2024 yılında önem arz edecek 8 farklı temaya odaklandı. Sunulan raporda söz konusu 8 tema olarak Bitcoin ekosistemi, mülkiyet ekonomisi uygulamaları, yapay zeka, gerçek dünya varlıkları (RWA), on-chain likiditesi, kurumsal benimseme, blokzinciri güvenliği ve hesap soyutlama öne çıkarıldı.

Raporda geçtiğimiz yıl kripto para sektörünün önemli bir geri dönüş yaşadığı ve 2022 yılında zincirleme şekilde kripto para piyasasını vuran iflasların geride bırakıldığına yer verilirken 2024 yılında tüm sektörün daha fazla gelişmeye odaklanacağı ve kapsayıcı bir hal alacağı öngörüldü.

Bitcoin ekosistemine olan ilgi devam edebilir

Geçtiğimiz yıl Bitcoin ekosisteminin BRC-20 furyasıyla yeni bir kapının kilidini açtığını belirten Binance cephesi, bu ivmenin 2024 yılında da devam edebileceğini belirtti.

Bununla birlikte spot Bitcoin ETF onayının ardından gelecek Bitcoin yarılanmasının piyasada önemli bir iyimserlik dalgasını tetikleyebileceği ifade edildi.

Merkeziyetsiz sosyal medya gibi projeler öne çıkabilir

İkinci olarak kullanıcıların kendi kripto paraları üzerinden daha fazla kontrol sağlamasına olanak tanıyan projelerin 2024 yılında ekstra bir değer kazanabileceğine yer verildi. Bu noktada merkeziyetsiz fiziksel ağ altyapısı (DePin) ve merkeziyetsiz sosyal medya (DeSoc) kavramlarının 2024 yılında giderek öne çıkacağı vurgulandı:

2024 yılında hem DePin hem de DeSoc projelerinin benimsenmesinin hızla arttığına, büyüme ve ekosisteme nüfuz etme potansiyellerinden sonuna kadar yararlandıklarına tanıklık edebiliriz.

Yapay zeka entegrasyonu geliyor

Binance Research tüm bunlara paralel olarak yapay zeka teknolojisinin kripto para endüstrisi ile olan bağının 2024 yılında güçleneceğine ve her iki ekosistem arasındaki entegrasyonun hızla artacağına işaret etti. Raporun detaylarında ayrıca yapay zeka alanındaki veri depolama işlerinin merkeziyetsiz uygulamalar aracılığıyla daha güvenli ve şeffaf hale getirilebileceği aktarıldı:

Örneğin, yapay zeka modellerinin eğitimi kapsamlı veri girişi gerektirmekte ve bu da önemli kaynaklara olan ihtiyacı arttırmaktadır. Bu noktada söz konusu faaliyetler genellikle teknoloji devleriyle sınırlandırmaktadır. Bu da şeffaflığın azalmasına neden olur. Ancak veri yönetimi için merkeziyetsiz depolamayı kullanarak daha fazla şeffaflık ve güvenlik elde edebiliriz.

Gerçek dünya varlıkları ve likiditenin önemi

İçinde bulunduğumuz bu yeni yılda gerçek dünya varlıkları ve kripto para endüstrisinin daha içli dışlı hale geleceği öne çıkarılırken tokenizasyonun özellikle kurumsal yatırımcıların katkılarıyla yeni bir boyuta taşınacağı vurgulandı.

On-chain likidite noktasında, piyasadaki toplam kilitli varlık (TVL) değerinin temel bir yapı taşı olarak işlev gördüğünü ve bu alandaki projelerin çok daha fazla parlayabileceği kaydedildi. Likidite sağlayıcılarının artan optimizasyonunun pozisyonları kontrol etmek için kritik bir rol üstlendiği ve bu noktada çeşitli stratejiler kullanan likidite protokollerinin değer kazandığı belirtildi. Binance Research bu alanda çalışmalar sürdüren Uniswap V3 protokolünü örnek verdi.

Ayrıca kurumsal yatırımcıların spot Bitcoin ETF onayının ardından başta Bitcoin olmak üzere kripto para sektörüne daha fazla sermaye akıtacağına yönelik yaygın bir görüşte söz konusu raporda yer aldı.

Daha fazla benimseme için güvenlik ve erişilebilirlik

Geçtiğimiz yıl özellikle merkeziyetsiz finans alanında yaşanan hack vakalarının kayda değer oranda arttığını işaret eden raporda, 2024 yılı için daha fazla güvenlik temelli protokolün ortaya çıkacağı dile getirildi:

Güvenliğin önemi göz önünde bulundurulduğunda, 2024 yılında da bu alana ağırlık verilmeye devam edileceğini öngörüyoruz. Bu odaklanma ürün inovasyonları, eğitim girişimleri ve kullanıcı deneyimlerindeki iyileştirmeler gibi çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir.

Son olarak hesap soyutla başlıklı bir kavrama değinen Binance Research, erişilebilirlik ve kapsayıcılık konularının global çaplı bir kripto para benimsenmesinin anahtarı olacağını söyledi:

Bazı yenilikler bizi gelecek konusunda heyecanlandırıyor. Örneğin hesap soyutlama, gelişmiş kullanılabilirliğe ve genel kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştiren sosyal kurtarma gibi özelliklere sahip akıllı sözleşme cüzdanlarının oluşturulmasını kolaylaştırdı. Cüzdan sağlayıcıları arasındaki güçlü rekabet göz önüne alındığında, burada Web3 cüzdanlarını kullanmanın sürtünmesini daha da azaltabilecek hızlı gelişmeler görmek bizi şaşırtmayacaktır.

Altcoin ekosistemleri boğa yaşayabilir

Binance’in hype yaşamasını beklediği alanlarda yatırımcıların da bir ilgisi artabilir. Bu nedenle Binance’in seçtiği ve odaklanacağı 8 kripto para alanında bir boğanın yaşanması bekleniyor.

Binance’e %20 komisyon indirimi ile üye olmak için tıklayınız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!