Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’e Ultimatom: CEO Richard Teng Komite Karşısına Çağrıldı!

Nijerya, Binance CEO’su Richard Teng’i mahkemeye ifade vermeye çağırdı.

The Punch tarafından aktarılan habere göre Nijerya Temsilciler Meclisi Mali Suçlar Komitesi, Binance CEO’su Richard Teng’i terörün finansmanı ve kara para aklama şüphesiyle mahkemeye ifade vermeye çağırdı.

Habere göre Komite Başkanı Ginger Onwusibe, Teng’in gelmemesi halinde uygun tedbirleri almak üzere komiteye verilen anayasal yetkileri kullanmak zorunda kalacağını belirtti. Richard Teng’e 4 Mart veya daha erken bir tarihte gelmesi söylenmişti fakat Teng çağrıya itibar etmedi.

Kısa süre önce iki Binance yetkilisi, Nijerya havaalanında tutuklanmış ve pasaportlarına el konulmuştu. Nijerya hükümet sözcüsü BBC’ye yaptığı açıklamada Binance’in yasa dışı işlemlere ev sahipliği yaptığını ve özellikle Nijerya üzerinden kara para akladığını öne sürerek borsaya 10 milyar dolarlık ceza kesileceğini dile getirmişti. Fakat bir Binance sözcüsü, böyle bir ödeme yapılmayacağını duyurmuştu.

Binance Nijerya’ya erişim engeli getiren hükümet, son 1 yıl içerisinde borsa üzerinden 26 milyar dolar değerinde yasa dışı para aktığını iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!