Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in 10 Milyar Dolarlık Kolu, Bitcoin Odaklı Projeye Yatırım Yaptı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in 10 milyar dolarlık yatırım kolu Binance Labs, Lombard’a yatırım yaptığını duyurdu.

LBTC adlı likit staking token’ının (LST) geliştiricisi olan Lombard, bu token ile hem bireysel Bitcoin sahiplerine hem de büyük kurumlara, varlıklarını merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında kullanırken kazanç sağlama imkanı sunuyor.

Ağustos ayında piyasaya sürülen Lombard, Bitcoin ekosistemindeki LST pazarında hızlı bir şekilde önemli bir konuma ulaştı. Platform, şu anda pazar payının yüzde 40’ını elinde bulunduruyor ve 12.500’den fazla kullanıcıdan 500 milyon doların üzerinde, yani yaklaşık 8.500 BTC’lik TVL’ye sahip.

Lombard kurucusu Jacok Phillips, Binance’ten ne kadar yatırım aldıklarını belirtmemekle birlikte, şimdiye kadar toplamda yaklaşık 17 milyon dolar fonlama aldıklarını söyledi. Bu, Binance Labs’in yaklaşık 1 milyon dolarlık fonlama sağladığı anlamına gelebilir.

Gelişim yol haritasının 2. aşamasında olan Lombard, şu anda LBTC’yi önde gelen Ethereum tabanlı DeFi protokollerine entegre etmeye odaklanıyor. Gelecekteki 3. aşama ise LBTC’nin birçok Layer-2 ve Layer-1 ağında kullanıma sunulmasının yanı sıra, Babylon’un Bitcoin Stake Protokolü ile daha derin bir entegrasyonu içerecek.

Jacob Phillips, Binance Labs’ın yatırımının önemine vurgu yaparak, “LBTC’nin yeni bir temel yapı taşı olarak benimsenmesini genişletirken, Binance Labs’ın desteğini almak bizim için büyük bir ayrıcalık. Destekleri, getiri elde etmek veya varlıklarını DeFi’de kullanmak isteyen küresel Bitcoin sahipleriyle bağlantı kurmamızda çok değerli” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!