Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in ABD’deki Davası, Şirketin Hong Kong Çalışmalarını Etkileyebilir

Binance ve Changpeng Zhao’nun ABD’de vardığı uzlaşma, şirketin Hong Kong’daki faaliyetlerini kötü yönde etkileyebilir.

SCMP tarafından aktarılan bilgilere göre Binance, Hong Kong’da doğrudan varlık göstermese de bölgede lisans alabilmek için HKVAEX adlı ayrı bir kripto para borsası kurdu.

HKVAEX, kendi yönetim ekibiyle Binance’ten ayrı olarak faaliyet gösterse de iki şirket arasında ortak kaynak paylaşımı bulunuyor.

Binance’in açıklamasına göre “Binance Group bünyesinde şirketler” arasında yer almayan HKVAEX, Hong Kong’da lisans almaya hazırlanıyor.

Uzmanlara göre Binance ile bağlantıları olan bir borsanın lisans alması zor olabilir. Blockchain firması Scroll’ün baş hukuk müşaviri Patricia Ho, Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonunun “katı şartlarının” olduğunu ve bunların şirketlerin paydaşları ve yöneticileri için de geçerli olduğunu söyledi.

Ho’nun yorumuna göre bunlardan herhangi birinin Hong Kong’da veya başka bir yerde kara para aklama yasalarını ihlal etmekle suçlanması, başvurunun değerlendirilmesini doğrudan etkiler.

Hong Kong Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Brian Tang, “Hong Kong’da lisans almaya çıkan her kuruluş, düzenleyici kurumları tatmin etmek için ciddi sabıka kaydı olan biri tarafından yönetilmediğini göstermek zorunda.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!