Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Çin Yatırımı Ne Anlama Geliyor?

Binance CEO’su Changpeng Zhao, geçtiğimiz günlerde Çin’e stratejik bir yatırım yapacaklarını açıklamıştı. Bu, Binance’in Çin’den ayrıldığı 2017 yılından bu yana şirketin ülkeye dönük yaptığı ilk hamle olarak dikkat çekmişti.

Bu durum ile birlikte kripto para şirketlerinin Çin özelindeki son durumları da yeniden tartışma konusu oldu. Çin hükümetinin kripto para ile ilgili yasağının net olmasına rağmen ülkedeki kripto para şirketlerinin sayısı ve madencilik firmalarının oranı da artmaya başladı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Çin kripto para sektörünün önemli isimlerinden birisi Michael Yuan, Binance’in işin içine yeniden girmesinin doğru olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

”Binance uzun vadeli düşünüyor. Birçok müşterileri Çin vatandaşı. Onlara hizmet etmek istiyorlar. Bu sebeple Çin’e yatırım yapmaları çok normal.”

Binance yöneticisi Yi He ise, Asya piyasasının hızla büyüdüğüne vurgu yaparken, şunları ekledi:

”Binance ekibinin Asya geçmişi çok güçlü. O yüzden bu yatırımlar ile bir süredir uzak kaldıkları yere yeniden dönüyorlar. Çin pazarının nasıl işlediğini ve ne durumda olduğunu öğrenmek için bu tarz yatırımlar büyük bir önem taşıyor.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment